Olasz foci

A szomszéd rúghat bele újabbat Gattusóékba

A szezon legfájóbb pofonja lenne, ha az Inter búcsúztatná a városi riválist a kupából.

Vízválasztó mérkőzést rendeznek az év utolsó napjaiban Milánóban, amennyiben az Olasz Kupa negyeddöntőjében az Inter kiüti az AC Milant, teljessé válik a Rossonerik katasztrófája. A Lazio már csatlakozott a legjobb négy közé, szerda este pedig az is eldől, hogy melyik milánói gárda lesz az ellenfele az elődöntőben.

Teljes katasztrófával ér fel Susóék idénye, hiszen az EL-továbbjutás ellenére a bajnokságban az alsóházban telelnek, a 7 győzelem mellé begyűjtött 8 vereség és negatív gólkülönbség pedig szinte feldolgozhatatlan szégyen a piros-fekete hívek számára. Ezen természetesen az sem segít, hogy a városi rivális Inter 16 pontra, BL-indulást jelentő helyről tekint le Gattusóékra.

   
Milan Döntetlen Internazionale
2.95 3.30 2.23

Mindkét csapat azonban két kínos vereségből érkezik, így a jó formát aligha lehet emlegetni: a Milan a Verona (0-3) és az Atalanta (0-3), míg az Inter az Udinese (1-3) és a Sassuolo (0-1) ellen szenvedett vereséget.

"Ez most minden tekintetben egy nehéz korszak: a szurkolók tiltakoznak, a játékosok törékenyek, nincs rendben az erőnlét, gond van a fejekben és nem látom azt az elszántságot és éhséget, amit ilyenkor kellene. Nem tudunk reagálni, ha nehéz helyzetbe kerülünk de ki kell másznunk a gödörből

Az Inter ellen nagyon jól fel kell készülnünk és rendkívül határozott taktikával kell elérnünk a továbbjutást. Remélem, ezúttal nem a görcsös játékot látom majd viszont" - nyilatkozta Gattuso.

[2682071] 2017-12-27 20:45:00 AC Milan - Interx;10

A milánói legenda részben saját állásért is játszhat, hiszen bár az iparvárosban mindenki pontosan tudja, hogy szinte bárki leülhetne a kispadra, ugyanez lenne az eredmény, mégis Gattuso feje hullhat le egy újabb kudarcot követően. Az egyik olasz lap egyébként már azt is megszellőztette, hogy esetleg Montella visszatér a padra.

Ami a két csapat keretét illeti, pihentetésről természetesen szó sem eshet, meghatározóbb hiányzója pedig csak az Internek van, D'Ambrosiót Cancelo pótolhatja a vendégek kezdőjében, míg a hazaiaknál érdemes lehet böngészni a mérkőzés előtti kezdőket, hogy Donnarumma végül tudja-e vállalni a játékot.

Várható kezdőcsapatok
Milan (4-3-3): Donnarumma - Abate, Bonucci, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Biglia, Bonaventura - Suso, Cutrone, Borini
Inter (4-2-3-1): Padelli - Nagatomo, Skriniar, Ranocchia, Cancelo - Vecino, Gagliardini - Candreve, Valero, Perisic - Icardi
Forrás: Whoscored

A milánói városi derbi anélkül is igen érzelemdús és feszült szokott lenni, hogy még a tét is nyomja az egyik felet, hát még most, amikor a Rossonerik az évük viszonylagos megmentésén dolgoznak. Ősszel az Inter 3-2-re tudott nyerni "hazai pályán", a kupában viszont ez lesz 18 év után az első randevújuk, 2000-ben az Inter 4-3-as összesítéssel jutott be a négy közé.

A 2.23-as odds véleményünk szerint túlzottan alacsony arra, hogy behúzzuk a "V"-t a találkozóra, ráadásul a Rossonerik pályaválasztásával 2012 óta nem született tétmeccsen Inter-siker. Icardiék továbbjutására azonban 1.60-as szorzót kínál a magyar állami bukméker, amely viszont kellően jó tippnek tűnik ezekben az ínséges milánói időkben.

Az Olasz Kupa másik ágán Juventus-Torino és Napoli-Atalanta derbikre kerül sor 2018 első napjaiban.

[2682071] 2017-12-27 20:45:00 AC Milan - Interx;