NBA

Nehezen fogadható, végletekig izgalmas meccsek vannak kilátásban

Az NBA karácsonyi játéknapja immár több évtizedes hagyományra tekint vissza, és a legjobb párosításokkal örvendezteti meg a kosárlabda szerelmeseit világszerte.

A két korszakos zseni ismét összecsap hétfő este. - Fotó : usatoday.com

Nem is lehet kérdés, hogy az amerikai kosárlabda ünnepi kiadását az előző három nagydöntőt játszó Golden State Warriors és Cleveland Cavaliers meccse fémjelzi - a két fél zsinórban harmadszor csap össze karácsony napján is.

Fogadás a győztesre    
Golden State Warriors Cleveland Cavaliers
1.40 2.45
Fogadási határidő: 21.00

Sok minden változott azonban az utóbbi időben, hiszen a Cavsből Kyrie Irwing nyáron a Boston Celtics csapatához igazolt, James Wade-et pedig megszerezték a Miamitól, Stephen Curry ráadásul sérült bokája miatt - a GSW rajongók óriási bánatára - nem lehet a pályán.

Annak ellenére, hogy kissé borult a felállás a legutóbbi párharcokhoz képest, hatalmas meccsre van kilátás magyar idő szerint hétfő este 21 órától. Alsó hangon elég lehet az is, hogy a liga két legjobbjaként számon tartott LeBron James és Kevin Durant néz ismét farkasszemet.

A karácsonyi játéknapon pályára lép még a legjobb újoncokat foglalkoztató Philadelphia 76ers a New York Knicks otthonában - a Washington Wizards a Kyrie Irwingel hasító Boston Celticszel, a bajnokesélyessé elő lépő Houston Rockets a megerősítés ellenére akadozó Oklahoma City Thunderrel, a Minnesota Timberwolves pedig a legnagyobb média figyelemnek örvendő újoncot soraiban tudó Los Angeles Lakers-szel meccsel.

A statisztika szerelmeseinek íme néhány adat az utóbbi évek ünnepi felvonásairól.

forrás: www.oddsshark.com

Az év egyik legnézettebb játéknapján különösen jól megy a játék Kevin Durantnek és Carmelo Anthonynak, mindkét játékos 30 pont fölött átlagol. Az alábbi táblázat az elmúlt évek karácsonyi szerepléseinek játékos statisztikáit szemlézi.

forrás: www.oddsportal.com

A formátumot az 1993-94-es szezonban vezették be, azóta jellemzően a hazai csapatoknak jön ki jobban a lépés hiszen 47-28 arányban diadalmaskodtak, a spreaddel szembeni arányuk azonban már kiegyenlítettebb 36-39. Bár a GSW @1.40-es oddsa rendkívül kecsegtető lehet, mi azonban azt javasoljuk, hogy:

Óvatosan a tétekkel, élvezzük inkább az örömjátékot, amit ez a remek kis este tartogat számunkra. További Boldog Ünnepeket kívánunk.