Válogatás

A Honvéd lett a "magyar Leicester"

Elérkezett az év vége, így ideje, hogy visszatekintsünk a 2017-es esztendő legizgalmasabb témáira. 12 részes sorozatunkban hónapról hónapra haladunk. Májusban a Honvéd bajnoki címe jelentette a slágertémát.

facebook.com

Nem kis meglepetést okozott a Budapest Honvéd azzal, hogy megnyerte az OTP Bank Liga 2016/17-es kiírását. A kispestiek végső sikerére talán még a legelvakultabb piros-fekete drukkerek sem számítottak, mint ahogy a fogadóirodák sem,

a Honvéd-aranyérem 75-szörös szorzót fizetett tavaly nyáron a Tippmixen.

Bár ez piskóta a Leicester City 5001-es szorzójához képest, azért bőven a vaskos meglepetés kategória.

A Honvéd egyébként teljesen megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet, Marco Rossi irányítása alatt, ugyanis rendkívül masszív és szervezett játékot mutatott az egész szezonban. A Honvéd tartását jól prezentálta, hogy a tavaszi idény folyamán nem egyszer az utolsó percekben csikarta ki a győzelmeket, így hiába ragadt a fővárosiakra a Videoton, a fehérváriak egyszerűen nem tudták utolérni a Kispestet.

A sorsolás szeszélye miatt az utolsó fordulóban rendezték meg a bajnoki döntőt, hiszen a Bozsikban Honvéd - Videoton ki-ki meccset játszottak le, ahol a képlet egyszerű volt: a Honvédnak elég volt az iksz, a Vidinek viszont mindenképp nyernie kellett a bajnoki címhez. A meccset végül a gólkirály Eppel Márton góljával megnyerte a Honvéd.

A XIX. kerületben tehát 1993 után újra bajnoki címet ünnepelhettek, ám a sikerkovács Marco Rossi másnap bejelentette távozását, ezzel is kicsit kijózanítva az örömittas közeget.