Nemzetközi foci

Magyar név virított a nemzetközi sportsajtó címlapjain áprilisban - sajnos!

  • gb1

12 részes sorozatunkban hónapról hónapra haladunk. Áprilisban Kassai Viktorról szóltak a hírek, vele volt tele a sajtó - a sporinak egy hónap alatt nemzetközi és magyar vonatkozású botrányt is sikerült összehoznia.

Kassai Viktor élete talán leggyászosabb teljesítményét nyújtotta a Bayern München - Real Madrid Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján. A bajorok 2-1-es hátrányból várták a madridi folytatást, amely alapján egyértelműnek tűnt a Real továbbjutása. Lewandowski 11-esének és Ramos öngóljának köszönhetően sikeresen ledolgozták a hátrányukat (Ronaldo is betalált így 1-2-re álltak a felek), amikor is következett Kassai első csapása. Vidal tiszta - bár veszélyes - szerelése után felmutatta neki a második sárgát, így a müncheni gárda emberhátrányból vára a hosszabbítást.

A Trollfoci sem kímélte, indult a mémcunami. fotó: archív

A magyar bíró annyira belelendült a rossz ítéletek meghozatalába, hogy a Királyi Gárda második, majd harmadik találatánál sem fújt a sípjába egyértelmű leshelyzetben. Ebben persze hatalmas szerepet vállaltak partjelző kollégái is, azonban a felelősség az ő vállát nyomta. A Real végül 4-2-re nyert és 6-3-as összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

A meccs után a felháborodott Bayern játékosok az öltözőben rontottak a tatabányai születésű játékvezetőre, és rendőri közbeavatkozás után csitultak csak el a kedélyek. Másnap robbant a nemzetközi sajtó, mindenhol a magyar játékvezetőket ekézték, a bajor klub elnöke, Karl-Heinz Rumenigge egészen odáig ment, hogy szerinte "Kassai volt a Bayern gyilkosa". Szégyen, gyalázatos, méltatlan, nem nőtt fel a feladathoz - ezek voltak még a kulcskifejezések a különböző címlapokon.

Kassai nagyban hozzájárult, hogy az UEFA felülvizsgálta a VAR (Video Assistant Referee, azaz videóbíró) szükségességét, azonban a mai napig nem született döntés a bevezetéséről.

Nem kellett sokat várni, hogy ismét a hírekbe kerüljön, hiszen április végén a Diósgyőr - Vasas NB I-es találkozón 1-1-es állásnál a 74-percben kiszórta a hazaiak csapatkapitányát, Liptákot. A játékos cserébe olyan lendülettel ment neki a legjobb magyar bíróként számon tartott sporinak, hogy le kellett fogni, nehogy kiüsse. Ebben a szituációban szerencséjére nem hibázott, de minden bizonnyal pályafutásának legrosszabb hónapja volt 2017 áprilisa.

Nem Liptákon múlott, hogy nem fajult tettlegességig az incidens. fotó: archív

2017. január - Amikor a Fradi összeakasztja a bajszát az MLSZ-szel

2017. február - Már februárban megszületett 2017 trollja!

2017. március - Évezredes futballcsodát látott a világ márciusban!