NFL

Ha tudni akarod, kire nem szabad hétvégén fogadni, segítünk!

Már csak két hét van hátra az alapszakszból, egyre kevesebb a kiélezett mérkőzés, ám azok tétje egyre nagyobb.

Noha több csapat is az életben maradásért játszott a 15. héten az NFL-ben, nem egy olyan mérkőzés volt, amikor egy már kiesett gárda legyűrte a rájátszásért pályára lépő ellenfelét. Ez persze nem ritkaság az NFL-ben, a csapatok itt igen ritkán adják meg magukat harc nélkül. Az utolsó előtti héthez érkezvén ismételten összeszedtük, hogy mely mérkőzéseken kinek lesz fontos a W begyűjtése és mely csapatok léphetnek úgy pályára, hogy sorsuk már eldőlt.

Kevés teljesen "lényegtelen" találkozóra kerül sor a 16. héten, ezekre viszont nem érdemes különösebben nagy téttel fogadni, hiszen a csapatok motivációja a csalódást keltő szezon után erőteljesen kérdéses.

Tét nélküli mérkőzések:
Washington-Denver
Chicago-Cleveland
Arizona-NY Giants

A fenti találkozók közül különösen a Chicago-Cleveland "alsóházi rangadó" ígér izgalmat, hiszen a Brownsnak ez az egyetlen lehetősége, hogy elkerülje a 0-16-os idényt, különben a jövő héten a Steelers otthonában kéne behúzniuk a megváltást jelentő W-t, amely pontosan egyenlő a lehetetlennel.

Fotó: Archív

Az előző héten hét olyan párosítás volt, ahol csak az egyik csapatnak volt miért küzdenie, ezek közül öt végződött a favorit győzelmével, ám az alacsony oddsok miatt a mérleg így is negatív lett. Zölddel ismételten kiemeltük azokat a gárdákat, amelyeknek kell a W a tét nélkül játszó ellenféllel szemben.

Green Bay-Minnesota
NY Jets-LA Chargers
Carolina-Tampa Bay
Cincinnati-Detroit
San Francisco-Jacksonville
Houston-Pittsburgh

És akkor jöhetnek azok a mérkőzések, amelyeknél kiemelten fontos lenne mindkét fél számára a siker.

Rendkívül lényeges azonban megjegyezni, hogy mivel nem minden találkozó kezdődik azonos időpontban, könnyen lehet, hogy mire az adott csapat pályára lép, addigra már a sorsuk eldőlt.

Példának okáért az amúgy is reménytelen helyzetben lévő Oakland kedd hajnali mérkőzése valószínűleg már nem bír majd semmilyen téttel számukra, miként ahhoz is vaskos csoda kéne, hogy a Miamit a rájátszásban köszönthessük januárban. Íme tehát azok a mérkőzések, amelyek a forduló előtt még mindkét csapat számára fontosak:

Tennessee-LA Rams
New Orleans-Atlanta
New England-Buffalo
Kansas-Miami
Dallas-Seattle
Philadelphia-Oakland

Oddsok a 16. fordulóra
   
Green Bay-Minnesota 3.70 1.20
Kansas-Miami 1.14 4.30
Carolina-Tampa Bay 1.18 3.85
NY Jets-LA Chargers 2.95 1.30
New England-Buffalo 1.12 4.55
Cincinnati-Detroit 2.45 1.40
Tennessee LA Rams 2.90 1.30
New Orleans-Atlanta 1.35 2.65
Washington-Denver 1.50 2.30
Chicago-Cleveland 1.30 2.85
San Francisco-Jacksonville 2.45 1.45
Arizona-NY Giants 1.45 2.35
Dallas-Seattle 1.40 2.50
Houston-Pittsburgh 3.60 1.20
Philadelphia-Oakland 1.20 3.55