Olasz foci

Nevében rangadó, de itt csak a Juve nyerhet!

Juventus-Roma derbit rendeznek a Serie A-ban, amely az elmúlt években igen egyoldalúra sikeredett.

Kezd nagyon összerázódni a Serie A élmezőnye, a listavezető Napoli és a negyedik helyen álló Roma között négy pont csupán a differencia. A hétvégén három csapat is rangadót játszik, hiszen a Napoli a Sampdoriát fogadja, míg a Juventus hazai pályán szakíthatja le a Romát.

   
Juventus Döntetlen Roma
1.80 3.40 4.30

A felek kupamérkőzésekkel melegítettek a hétvégi találkozóra, ám amíg a Juve probléma nélkül lépett át a Genoán, addig a Roma pocsék játékkal esett ki a Torino ellen. Az Öreg Hölgy sikerének egyik kovácsa éppen az a Dybala volt, aki az utóbbi hetekben kegyvesztetté vált, ám a visszatérést követően góllal bizonyította Allegrinek, hogy nem véletlen volt az idény eleji formája.

"Paulo remekül játszott, ahogyan az egész csapat. Nagyon boldog vagyok amiatt, amit láttam tőle a Genoa ellen és remélem, a gólja kicsit megnyugtatja majd őt" - nyilatkozta Allegri, amely arra enged következtetni, hogy a Roma ellen már a kezdőben kap helyet.

Akad azonban fontosabb hiányzója a mesternek, hiszen Gianluigi Buffon sérülése nem javult, így De Sciglio és Höwedes mellett a legenda sem léphet pályára szombat este.

[2588492] 2017-12-23 20:45:00 Juventus - Romax

Gigi hiányát egyébként olyannyira nem érezte meg idén az Öreg Hölgy, hiszen Szczesnyvel a kapuban a Juve mérlege 7-1-1 és mindössze öt gólt kapott a lengyel portás.

Noha a pontkülönbség három egység a csapatok között, a Farkasoknak eggyel kevesebb lejátszott mérkőzésük van, így egy esetleges torinói sikerrel simán bejelentkezhetnek a bajnoki címért. Di Francesco betonkemény védelme biztosan komoly próba elé állítja majd a Higuaínékat - erről nyilatkozott Alessandro Florenzi is.

Fotó: Archív

"A Juventus remek csapat, egy könyörtelen gépezet, plusz tele van a csapatuk bajnokkal, szóval nagyon nem egyszerű abban a stadionban játszani. Mindazonáltal mi most megpróbálunk szakítani a hagyománnyal, és szeretnénk pontokkal távozni Torinóból" - nyilatkozta Florenzi.

Az utolsó hat Juventus-Roma bajnoki Torinóban mind a hazaiak sikerével ért véget, a meccsek emellett öt kiállítást is hoztak.

"Minden a kemény munka eredménye. Biztos vagyok benne, hogy a gólok is könnyebben jönnek majd a következő meccseken. Ezen minden nap sokat dolgozunk, ahogy a védekezésen, és ez utóbbinak már látható az eredménye. Reméljük, hogy hátul sikerül folytatnunk ezt a sorozatot, és biztos vagyok benne, hogy elöl pedig fejlődni fogunk" - mondta az olasz válogatott játékos a hátsó alakzattal kapcsolatban.

A Juventus nemrégiben egy stabilan védekező gárda ellen már nagyon megszenvedett, de nem gondolnánk, hogy ez ismételten így lesz, hiszen a római fejekben is ott lesz a tudat, hogy az Allianz Arénából például még soha nem távoztak ponttal.

Minden bizonnyal feszült, kiélezett, harcos 90 perc lesz, az 5,5-re meghúzott határ a lapok számára igen csábító lehet a fogadóknak, hiszen Torinóban az utolsó öt meccsen 8,4 volt a lapok átlagos száma. Emellett viszont mi egyértelműen a hazai sikerre fogadnánk, a formába lendül Dybala és a motivált Juventus ugyanis kategóriákkal jobb csapat az akadozó Románál.

Érdekességek
16 mérkőzést követően a Roma egyszer állt ennél jobb pozícióban az elmúlt évtizedekben: 2003/04-ben 39 pontjuk volt a Farkasoknak
A Juventus az utolsó 24 meccsén 23 alkalommal betalált a Roma ellen
13 Juve-játékos lőtt már idén gólt a bajnokságban, amely a legtöbb a ligában
A két legtöbb lövést bemutató játékos találkozik a pályán, Edin Dzeko (78) és Paulo Dybala (69) vezetik a listát
A Juventusnak van a legtöbb tizenhatoson kívülről szerzett gólja (9), míg a Roma az egyetlen csapat, amely nem kapott még gólt a boxon kívülről
Allegri és Di Francesco nyolcadik meccse lesz egymás ellen, a mérleg 5-2-1 Allegrinek
[2588492] 2017-12-23 20:45:00 Juventus - Romax;
2017-12-22;55
2017-12-23;55
241306