Darts-vb

Könnyedén megoldja Taylor vagy bajba kerül? - napi tippek a vb-re!

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódnak a darts-világbajnokság küzdelmei, a tét pedig a legjobb 16 közé kerülés.

Szombaton a három napos karácsonyi pihenő előtt utoljára látunk dartsot, azonban rögtön hat mérkőzés lesz terítéken. Olyan nevek lépnek majd tábla elé, mint Phil Taylor és Raymond van Barneveld, de Rob Cross és Daryl Gurney meccsét sem érdemes kihagyni.

PDC darts-vb, 10. játéknap - szombat (december 23.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Keegan Brown-Zoran Lerchbacher 1.50 2.25
14:45 Michael Smith-Rob Cross 3.10 1.25
15:45 Steve West-Jermanie Wattimena 1.75 1.85
20:15 Phil Taylor-Justin Pipe 1.07 5.75
21:15 Raymond van Barneveld-Kyle Anderson 1.35 2.75
22:15 Daryl Gurney-John Henderson 1.12 4.60

Két nem kiemelt dartsos, az angol Keegan Brown és az osztrák Zoran Lerchbacher összecsapásával indul a szombati meccsdömping. Mindketten döntő szettben vették az első akadályt, a nagyobb bravúr Browné volt, hiszen ő James Wade-et küldte haza, igaz, Lerchbachernek pedig 0-2-ről jött össze a fordítás, bár ehhez az is kellett, hogy Mervyn King dereka beálljon...Brown valamivel jobb statisztikai számokat hozott, ő áll előrébb a világranglistán és fiatal kora ellenére több nagyobb csatát élt meg, mint a sógorok játékosa. Így valahol reális, hogy a bukik az angolt hozták ki favoritnak, de várhatóan szoros meccs lesz, ezért nem is húzzuk be underre a 180-ak számát, mert egy esetleges döntő szettes derbin 9.5 fölé kúszhatnak. Az viszont meglepő lenne, ha nem Brown dobná a többet, ő ebben sokkal jobb, erre 1.35-ös oddsot adnak az állami irodában. 

Sokkal komolyabb összecsapásra számíthatunk Michael Smith és Rob Cross között, ami két top 20-as angol csatája lesz. Mindkettejüknek egy jó világbajnoki szereplés meghívást érhet a jövő évi Premier League-be, szóval duplán nagy a tét. Cross parádés évet fut és különösebb gond nélkül viselte el az első körben az esélyesség terhét is. 104.12 pontos körátlaggal és 50%-os kiszállózással nagyon magabiztos rajtot vett. Smith ennél jóval szorosabb meccset játszott Steve Lennonnal, köszönhetően a borzasztó ingadozó játékának. Ez egyébként az egész szezonban jellemző volt rá. A jobb pillanataiban azonban bárkivel felveszi a versenyt, az pedig garantált, hogy időnként sülni fog a keze a meccsen. 

Smith nagyon érezte a T20-at a nyitómeccsén. - Fotó: skysports.com

Egyikük sem fukarkodott a 180-akkal, Smith 20 leg alatt 10-et szórt, míg Cross 14 parti alatt 6-ot.

Pokoli adok-kapokra számíthatunk, és hiába magas a line a 180-ak számára (14.5), még így is van érték az overben. Emlékezhetünk, hogy Smith tavaly a King elleni második körös meccsén egy maga 14-et dobott, de előtte a 2016-os kiírásban ugyancsak a 32 között 12-vel rukkolt elő, míg 2015-ben 10-zel, szintén a második körben. Mondhatni, hogy nála a kétjegyű maximum szám garantált, ha 4 szettig megy a csata. Cross személyében pedig emberére akad majd, mert a villanyszerelőből lett profi dartsos is keményen tudja tolni a tömeget. 

Nap fogadása: Michael Smith-Rob Cross
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 14.5
@1.70
Fogadási határidő: szombat, 14:30

Nehezen megjósolható, hogy mi lesz Steve West és Jermanie Wattimena meccsén, ahol ugyancsak két nem kiemelt feszül egymásnak. Korrekt teljesítménnyel verekedték be magukat a legjobb 32 közé. Westre az utóbbi egy-két évben a kamerák és a nagyszínpad jó hatással volt, ilyenkor mindig összeszedettebb a játéka, így egy minimálisan őt tartjuk esélyesebbnek, de az igazi érték az 5.5 szett felett tippben van. Komoly a tét és nehéz elképzelni, hogy bármelyikük is átgázoljon a másikon. 

Az esti etapot Phil Taylor nyitja majd Justin Pipe ellen, ami mindennek ígérkezik, csak egy élvezhető meccsnek nem. Pipe már az első kört is alig élte túl, iszonyat gyötrelmes küzdelemben két meccsnyilat kiszurkolva tudta csak legyűrni a selejtezős Bernie Smith-t. Ilyen 89 körüli átlaggal és 32%-os T20 hatékonysággal sok mindenben nem reménykedhet. Taylor vélhetően minél gyorsabban túl szeretne lenni ezen a meccsen, Pipe ellen ugyanis még 4 szett is sokáig elhúzódhat, nemhogy 5 vagy 6. Ráadásul az "öreg" már az előző meccse után is fáradtságra panaszkodott.

Hiányzott egy kis energia Chris ellen, így lassítottam, de elfáradtam. Furcsa, mert korábban ilyen nem volt, versenyről-versenyre jártam. Most van néhány napom, hogy készen álljak a következőre. 

- nyilatkozta Taylor. 

Gyors győzelemre kell törekednie a legendának. - Fotó: skysports.com

Nem szabad lesüllyednie Pipe szintjére és honfitársa meccsét játszani, mert akkor egy hosszú mérkőzésen bármi benne van. De ezt nálunk Taylor még jobban tudja, így biztosan mindent megtesz majd a 4-0-s eredmény eléréséért, amire 2.37-es oddsot kínálnak. 

A másik legenda, Raymond van Barneveld is bajba kerülhet, ha nem figyel, ugyanis Kyle Anderson személyében egy borzasztó veszélyes ellenféllel néz majd farkasszemet. A holland medve jól kezdte a tornát, a nyári versenyek óta először dobott 100+ átlagot, de nála már meg sem lepődünk azon, hogy a világbajnokságra jól sikerült a formaidőzítése. Az elmúlt években gyakorlatilag csak hozzá hasonló klasszisok tudták útját állni az Ally Pallyben, szóval nagyon azért nem kell aggódni érte, de az ausztrál képes olyan játékra, amivel ez egy nagyon kiélezett meccsé kerekedhet. 

Az est utolsó mérkőzésén nem nagyon lehet kérdés a győztes kiléte. Daryl Gurney nagyon jól indította a vb-t, így pedig masszív favoritja a John Henderson elleni derbinek. A skót óriásnak soha nem feküdt ez a szettes lebonyolítás, és az idei két összecsapásukat egyébként is az északír nyerte. 

 



Napi tippjáték kérdés:

 

Veszít-e szettet Phil Taylor Justin Pipe ellen?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: szombat, 20:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A tizedik játéknap sorsolása: