Premier League

Jön az újabb United-pofon?

A Ligakupa kiesést követően egy újabb kellemetlen meccs vár Mourinho együttesére, a MU ugyanis Leicesterbe hivatalos.

Kőkemény 90 perc vár José Mourinho együttesére szombat este Leicesterben. - Fotó: caughtoffside.com

A Premier League 19. fordulójának zárómérkőzése egy igazán pikáns párosítás, hiszen a Leicester City a Manchester United együttesét fogadja. A bukmékereknél a vendégek az esélyesebbek, ám nagy kérdés, hogy a hétközi történések fejében érdemes-e pénzt fektetni a Vörös Ördögökbe.

1x2    
Leicester Döntetlen Manchester United
4.30 3.45 1.80

A Rókák ugyanis majdnem megtréfálták a bombaformában lévő Manchester City együttesét az Angol Ligakupa negyeddöntőjében, hiszen csak a büntetőpárbajt követően maradtak alul Pep Guardiola együttesével szemben. Érdekes, de a végén épp az a Jamie Vardy rontott, aki a 97. percben tizenegyesből egalizált a rendes játékidőben.

A Leicester egyébként tartalékosan is jól muzsikált a másik manchesteri csapat ellen, ami viszont nem volt igaz a gárdára a múlt heti bajnokiján, amikor is szégyenszemre hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Crystal Palace-tól. Azt a vereséget megelőzően viszont bombaformában volt a 2016-os bajnok, hiszen sorrendben a Tottenham, a Burnley, a Newcastle és a Southampton is fejet hajtott a csapat előtt.

Összességében tehát pozitív előjellel várja a Leicester a Manchester United alakulatát, ráadásul a hazaiaknál mindössze Matty James, Robert Huth és Adrien Silva nem lesz bevethető, közülük pedig egyedül Jamesnek van négy bajnoki meccse, a többiek egyetlen percet sem töltöttek pályán a Premier League idei kiírásában.

[2522927] 2017-12-23 20:45:00 Leicester - Manchester Unitedx;5

Ami a vendégeket illeti, José Mourinhóéknál valami megszakadt a Manchester City elleni elbukott városi rangadót követően, hiszen a Bournemouth és a West Bromwich gárdáját csak minimális különbséggel tudták legyőzni, szerdán pedig jött az óriási égés, hiszen a másodosztályú Bristol City otthonában kaptak ki 2-1-re az Angol Ligakupa negyeddöntőjében.

Pedig az előjelek alapján toronymagas favoritnak számított a sorozat címvédője, s a City elleni vereségnek köszönhetően is felértékelődött a csapat számára a második számú kupa, ám mégsem sikerült a négy közé verekednie magát a gárdának. Noha a hétközi meccsen nem teljes egészében a "gálacsapat" játszott a vendégeknél, azért nem nyeretlen kétévesek alkották a kezdőt, sőt a második félidőben olyan játékosok is beszálltak a meccsbe, mint például Romelu Lukaku.

A Leicester ellen viszont borítékolható, hogy a legjobbjait dobja csatába Mourinho, egyébként is csak Michael Carrick és Eric Bailly szolgálataira nem számíthat biztosan a portugál mester, Marouane Fellaini és Antonio Valencia játékára mutatkozik esély.

Mindezeknek köszönhetően, némileg meglepő, hogy a bukmékereknél a vendégcsapat a jóval esélyesebb, hiszen háromesélyben 1.80-szoros oddson fogadhatunk a vendégekre a    -n, a hazaiak sikere 4.30-szoros, míg a döntetlen pedig 3.45-szörös pénzt érne. Igaz, a felek legutóbbi négy tétmeccsét egyaránt a Manchester United nyerte meg a Leicesterrel szemben, pont, mióta Mourinho irányítja a Vörös Ördögöket...

A bukmékerek szerint nagy talány, hogy hány gól születik a találkozón, hiszen a magyar állami iroda a 2,5-nél több és kevesebb találatra is egyaránt 1.80-szoros pénzt fizetne ki, ugyanakkor, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk 1.75-szörösét kaphatnánk vissza.

[2522927] 2017-12-23 20:45:00 Leicester - Manchester Unitedx;
237903