Olasz foci

Elgondolkodtató a vendégsiker masszív oddszuhanása

Szombaton este 18 órakor a Serie A 18. fordulójában ismét komoly erőpróba vár Gennaro Gattuso fiaira. A jó formában lévő csapatok eddig verték a Milant, most az Atalantán a sor.

   
AC MIlan Döntetlen Atalanta
2.40 3.20 2.85

A szebb napokat is látott AC Milan pocsék szezonjával, és elkeseredett csapatkapitányával már korábban is foglalkoztunk, és nem sok pozitív előjel utal arra, hogy a karácsony előtti bajnokin kezdenek majd kimászni a gödörből. Múlt hétvégén demoralizáló 3-0-ás vereséget szenvedtek a kieső helyen álló Hellas Veronától, így 'sikeresen' ajándékoztak pontokat a tabella utolsó két helyezettjének egyaránt. Még nincs egy hónapja, hogy Gattusót nevezték ki a csapat élére, azonban lehet, hogy kérészéletű lesz milánói edző pályafutása, hiszen a legfrissebb pletykák szerint ha sürgősen nem sikerül valami kitalálnia, már januárban repülhet.

Gattuso lehet túl nagy fába vágta a fejszéjét. fotó: Reuters

A vörös-feketék eddigi szezonjának egyetlen pozitívuma a hazai teljesítmény, hiszen a Giuseppe Meazza stadionban eddigi 8 meccsükön a lehetséges 24 pontból 14-en hoztak össze, és csak kétszer kaptak ki, a Roma és a Juventus is 0-2-re bánt el velük. Aggasztó lehet tehát, hogy az erősebb ellenfelek sorra lelépték őket, és az utóbbi időben stabilabb formát mutató Atalanta lehet a következő aki borsot tör az orruk alá. Nem segíti őket az sem, hogy legjobb góllövőjük, az 5 találatnál járó Suso és Romagnoli sem játszhat eltiltás miatt, így Gattuso lehet, hogy új hadrendet eszel majd ki a találkozóra.

A meccs nyitó oddsa alapján a vendégsiker @4-szeres pénzzel kecsegtetett, ami azóta súlyos zuhanásnak indult, és az állami fogadóirodában már csak @2.85-ös az Atalanta szorzója.

Az Atalanta idegenbeli eredménye alapból nem adnának okot túl sok bizakodásra, azonban az utóbbi hetek stabil teljesítménye, és az, hogy nem kaptak ki az elmúlt 4 fordulóban már annál inkább. Eddigi túráikon átlagban 1.75 gólt kaptak, ebben a mutatóban mindenképp javulniuk kéne, szombati ellenfelük azonban 8 hazai meccsen csak 8-szor rezegtette meg az ellenfél hálóját, tehát nincsen kilátás gólesőre. Érdekesség azonban, hogy idegenbeli meccseiken 88%-ban esett a mindkét csapat szerez gólt fogadási opció.

Gian Piero Gasperini mester a szokásos hadrendben küldheti pályára csapatát, hiszen mindössze egy játékos, José Luis Palomino nem vethető be.

Tudtad?

  • Az Atalanta legutóbbi 3 milánói vendégszereplésén egyszer sem kapott gólt
  • A két csapat milánói találkozóin az utóbbi 6-ból 5-ször 2.5-gólnál kevesebb született
  • Az Atalanta 4 meccs óta veretlen
  • A Milan legutóbbi 3 meccsén minimum 3 gól született
Tippjeink a mérkőzésre

Mindkét csapat szerez gólt -

igen

@1.65

Atalanta nyer

@2.85
[2588494] 2017-12-23 18:00:00 AC Milan - Atalantax;