Válogatás

Már februárban megszületett 2017 trollja!

Elérkezett az év vége, így ideje, hogy visszatekintsünk a 2017-es esztendő legizgalmasabb témáira. 12 részes sorozatunkban hónapról hónapra haladunk. Íme február!

Fotó: Daily Star

Hiába az év második hónapja február, már a tél végén tudtuk, hogy 2017-ben az év trollja egy amatőr ligás csapat kapusa, Wayne Shaw lesz. Csapata, a Sutton United nem akármilyen bravúrokat végrehajtva menetelt el egészen az ötödik fordulóig, kiverve például a negyedik vonalas Cheltenhamet, a League 1-es Wimbledont és a Championshipben szereplő Leeds Unitedet is. A hihetetlen kalandnak végül az Arsenal vetett véget, ám a United így is beírta magát az angol futball történelmébe. Ahogyan Wayne Shaw, a Sutton 45 éves 150 kilós cserekapusa is!

Történt ugyanis, hogy a híresen nagyétkű Shaw-val kapcsolatban az egyik brit iroda egy humoros fogadást kínált, nevezetesen azt, hogy a játékos a mérkőzés folyamán elfogyaszt majd egy pitét a kispadon, mindezt 9-szeres oddsért. A 83. percben meg is történt a várva várt vacsora, amely bár első hallásra egy jópofa csíny is lehetett volna, komolyan felmerült a fogadási csalás gyanúja.

"Tudtam, hogy van ilyen fogadási lehetőség, mondták a többiek, de nem különösebben érdekelt. Egész nap nem ettem semmit, éhes voltam, ráadásul 2-0-s hátrányban voltunk és több cserénk sem volt. Miért ne ehettem volna meg a pitét?

A büfében vettem a szünetben a pitét, amiben hús és krumpli volt. El tudom képzelni, hogy volt, aki fogadott erre az eseményre, de természetesen mi, játékosok nem tehettük, mert tiltja a szabályzat. De könnyen lehet, hogy a haverok vagy néhány szurkoló megfogadta" - mentegette magát a mérkőzést követően Shaw.

A kapussal kapcsolatban az Angol Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított, mire ő azonnal bejelentette visszavonulását.

Bár sokáig úgy tűnt, hogy akár lehetett az eset egy jó marketingfogás is a fogadóirodának, ez végül aligha volt Shaw tette mögött a valós indok, hiszen saját klubja sem állt ki a kapus mellett, aki a vádak hatására depresszióba esett.

2017. január - Amikor a Fradi összeakasztja a bajszát az MLSZ-szel