Darts-vb

Két kiemelttől ismét elköszöntünk

  • Cesc18

Peter Wright magabiztosan nyert, Kim Huybrechts és Cristo Reyes viszont csomagolhatott.

Két spanyol, a 26. kiemelt Cristo Reyes és a világranglista-146. Antonio Alcinas mérkőzésével vette kezdetét a világbajnokság nyolcadik játéknapja. Előbbi várhatta favoritként a meccset (1.25), de a tenerifei nagyon nem érezte a játékot, 75-80 körüli átlagot dobott, amivel mindössze két leget tudott fogni az első két szettben. A szünet után valamelyest feljavult Reyes, így legalább a szépítés összejött neki, a meccset viszont nem tudta megfordítani. 

Alcinasnak voltak jó pillanatai, de a mérkőzés színvonaláról beszédes adat, hogy mindössze 85.86 pontos körátlaggal is 3-1-re tudott nyerni a 38 éves spanyol...

A két hispán dartsos után a 18. kiemelt Kim Huybrechts és a világranglista-57. James Richardson lépett színpadra. Utóbbi 2012-ben Raymond van Barneveld kiütésével ismertette meg a nevét, most pedig hasonló bravúrra készült a belga ellen. Richardson remekül indította a meccset, kezdésből magabiztosan húzta be az első szettet, majd különösebb gond nélkül nyerte a másodikat is. A szünet sem hozott változást, Huybrechts csak árnyéka volt önmagának, míg az angol kíméletlenül dobott és 3-0-lal mosta le a színpadról a belgát. 

Gyorsan lezajlott az est első két meccse és a 23. kiemelt Darren Webster és a dél-afrikai Devon Petersen sem csúsztatták meg a programot. Petersen brékkel nyitott, utána azonban beindult a Pusztító, olyannyira, hogy 3-1-re fordítva nyerte az elsőt, majd ugyanilyen arányban húzta a másodikat is, többek között egy parádés 160-as kiszállónak köszönhetően.

A rövid szusszanót követően Petersen pillanatai következtek, nagy nehezen sikerült kiizzadnia a szépítést, majd egy rettentő izgalmas negyedik játszmában döntő szettre mentette a mérkőzést, miközben Webster rághatta a kefét a két kihagyott meccsnyíl miatt. Sokat azonban nem agyalt rajta az angol, az ötödik felvonást 3-0-lal simázta le és igazolva a papírformát, bejutott a legjobb 16 közé.

Az est utolsó mérkőzésén a 2. kiemelt Peter Wright is bemutatkozott, méghozzá a vb-k első brazil játékosa, Diogo Portela ellen. A dél-amerikai nagyon szimpatikusan küzdött, az elbukott első szett után sikerült kiegyenlítenie. Több babér azonban nem jutott neki, Wright végül magabiztosan hozta a győzelmet. 

PDC darts-vb, 8. játéknap (december 21, csütörtök) eredmények:
Meccs Eredmény
Cristo Reyes-Antonio Alcinas 1-3
Kim Huybrechts-James Richardson 0-3
Darren Webster-Devon Petersen 3-2
Peter Wright-Diogo Portela 3-1

Kattints a képre a játékért!