Spanyol foci

Ezt várjuk mi - tippek a Real Madrid-Barcelona klasszikusra

Természetesen a hatharom.com-nál is tűkön ülve várjuk a Real Madrid-Barcelona klasszikust, amely kapcsán már nagyban megy az esélylatolgatás. A kezdés előtt megkérdeztük szerkesztőinket, tippmestereinket, hogy mit várnak a találkozótól.

Ronaldo és Messi szombat kora délután csap össze. - Fotó: YouTube

Varin

Nem mondanám, hogy a Real Madridnak áll a zászló, a számomra érthetetlenül egyoldalú szorzók ellenére sem. A tény, hogy CR7 nem teljesen egészséges, ráadásul Modric sem tudott teljes értékű munkát végezni, egyértelműen a katalánok javára billenti a mérleg nyelvét, ráadásul a BBC, mint olyan, a La Ligában már gyakorlatilag nem is létezik.

Senki nem gondolta volna idény előtt, hogy akár csak méltó vetélytársa lesz a Barca a Realnak, de mostanra arról beszélünk, hogy ha nyerni tudnak Messiék a fővárosban, övék a bajnoki cím. Ikszre játszani persze egy ilyen találkozón nem túlságosan egészséges, de alighanem Katalóniában most azonnal alávésnék az egy pontot is. Komplexebb, taktikusabb, jobban felépített és önbizalomtól duzzadó csapat a Barcelona - az előző jelzők közül pedig a Realra egyik melléknevet sem tudnám őszintén elmondani. Nálam ez a derbi sima x2, inkább látom esélyét a katalánok sikerére, mint egy "H"-ra.

Tipp: Döntetlen vagy Barcelona@ TippmixPro@1.62

Tomihmv

11, vesztett pontokat tekintve 8 pont a felek közt a különbség, vagyis, ha nem tudja legyőzni a Real Madrid szombaton a Barcelonát, akkor alighanem búcsút mondhat bajnoki álmainak, viszont, ha nyerni tud a Királyi Gárda, akkor ismét nyílttá válik a bajnokság.

Emiatt úgy vélem, hogy a mérkőzés elején a tapogatózó játék játssza majd a főszerepet, hiszen a katalánok jó az iksz, míg a Királyi Gárda maximum a találkozó végén kockáztat majd, addig inkább a biztonságé lesz a főszerep. Így pedig úgy vélem, hogy az első félidőben maximum egy gól születik, főleg, hogy a csapatok jó formában vannak - a vendégek zsinórban három meccset húztak be, míg a hazaiak az elmúlt héten megnyerték a klubvilágbajnokságot -, s nem mellesleg a gárdák védelme rendkívül jól zár az idei kiírásban - a Real Madrid 11, a Barcelona 7 gólt kapott 15, illetve 16 forduló alatt -.

Tipp: Az első félidő gólszám - kevesebb, mint 1.5 @ TippmixPro@1.70

mr.blonde

Nem tudnám megmondani, hogy melyik csapatnak van több esélye a győzelemre, hiszen a kezdeti bukdácsolások után azért mostanra a Real Madrid is hozza magát.

A tét óriási, hiszen a győzelem sok nyitott kérdésre választ adhat. Éppen emiatt nem várok sziporkázó találkozót, sokkal inkább egy feszült, taktikus csatát.

Valverde irányításával a Barcelonára sem annyira jellemző a gólfesztivál, a madridi védelem ellen nem is nagyon számolhatunk 1-2 katalánok gólnál többre szerintem. Hasonló a helyzet a másik oldalon is, a bajnokságban eléggé döcög a madridi támadók szekere, ráadásul CR7 sincs állítólag teljesen a toppon.

Itt az év vége, fáradtak már a játékosok, nagyon komoly a meccs tétje is, így inkább egy döntetlent vagy akörüli eredményt vizionálok.

Tipp: Döntetlen@TippmixPro@3.65

[2580707] 2017-12-23 13:00:00 Real Madrid - Barcelonax;