Foci-vb 2018

9-szeres szorzóért küldjük a Rókák tehetségét a vb-re

  • varin

Gray még csak most kezd beférkőzni az angol labdarúgás köztudatába, de csakhamar egy világversenyen találhatja magát.

Noha még sok-sok hónap választ el minket a 2018-as labdarúgó-vb kereteinek kihirdetésétől, több angol bukmékernél is köthetünk fogadást arra, hogy Gareth Southgate kikkel vág majd neki az oroszországi tornának. 2016-ban egyszer már sikerült hatalmas szorzót megfognunk, amikor Marcus Rashford lett a végső keret tagja az Eb-n, és ha idén ugyan 26-szoros oddsszal nem is tudunk kecsegtetni senkit sem, azért a 9-szeres pénz sem hangzik rosszul első hallásra.

Ennyit fizetne ugyanis a legismertebb, zöld iroda arra az eshetőségre, ha a Leicester City fiatal tehetsége, Demarai Gray valahogy felkerülne a repülőgépre.

Fotó: Daily Mirror

Noha a 21 éves játékos még nem kapott behívót Southgate-től, ez érthető is, hiszen a szezon eleje nem úgy sikerült neki, ahogy szerette volna, ráadásul mind Ranierinél, mind Shakespeare-nél csak epizódszerepet kapott az elmúlt években. Az edzőváltás azonban a fiatal szélsőnek is jót tett, Puelnél megtáltosodott, gólokat szerez és sokat is van pályán, csapatának is jól megy.

Southgate ráadásul egyáltalán nem ijed meg a fiatalok behívásától, Brazília ellen például a 20 éves Rashford-Abraham-Solanke trió is ott volt a keretben, de amúgy sem ritka, hogy a négy évig az utánpótlást irányító mester inkább korábbi játékosaihoz nyúl.

Szintén a tippben lévő value-t erősíti, hogy az egyik angol bukmékernél 3.50 a szorzó. míg egy másiknál 4.00 - így a 9-szeres odds messze-messze a piaci átlag felett van.

Graynek persze nem lesz könnyű dolga, hiszen nincs sok ideje bizonyítani, de ha folytatja remek formáját, akkor nem kizárt, hogy kiszorít mondjuk Welbecket, Oxlade-Chamberlaint vagy Lallanát. Ilyen szorzóért van értelme megpróbálni, hogy Gray ott lesz a vb-n, legalább is az angol lapok jóslatai szerint.

hatharom.com
Demarai Gray a világbajnoki keret tagja lesz
Odds: 9.00