Darts-vb

Papírformákkal duplázhatjuk tétünket - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

Cristo Reyesre, Kim Huybrechts-re és Darren Websterre tesszük a pénzünket a darts-vb nyolcadik játéknapján.

Csütörtök este befejeződnek az első körös küzdelmek. A kiemeltek közül négyen várnak még a bemutatkozásra a nagyérdemű előtt, többek között Peter Wright is. Az ő továbbjutásával sok pénzt nem kereshetünk, viszont Cristo Reyes, Kim Huybrechts és Darren Webster egy szelvényen történő megjátszásával 1.88-szoros pénz ütheti a markunk az állami irodánál.

PDC darts-vb, 8. játéknap - csütörtök (december 21.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:15 Cristo Reyes-Antonio Alcinas 1.25 3.25
21:00 Kim Huybrechts-James Richardson 1.25 3.15
21:45 Darren Webster-Devon Petersen 1.20 3.60
22:00 Peter Wright-Diogo Portela 1.03 7.25

Reyes honfitársával, Antonio Alcinasszal meccsel majd, ami igazi kuriózum, hiszen korábban spanyol rangadót még nemigen rendeztek az Ally Pallyben. Reyes a tavalyi világbajnokságon egy nagyon emlékezetes meccset vívott a későbbi bajnok Michael van Gerwennel, ugyanis 106.07-tel a legmagasabb vesztes vb-átlagot dobta. Alcinas sem először játszik majd Londonban, 2011-ben és 2012-ben zsinórban kétszer kvalifikálta magát. Az utóbbi időben már inkább csak a csapat-vb-n szoktuk látni, ahol éppen Reyesszel képviselték a spanyol színeket. Honfitársa komolyabb játékerőt képvisel és ez 3 szett alatt valószínűleg ki is jön majd köztük.

Kötelező győzelem előtt Huybrechts. - Fotó: skysports.com

Huybrechts-nek is illene sikerrel venni a James Richardson elleni akadályt, még úgyis, hogy az idei szezonja hagy némi kívánni valót maga után. Ebből azonban még akár profitálhat is, hiszen nulla nyomással a vállain utazhatott a vb-re, az egykori elődöntős Wayne Mardle szerint pedig Huybrechts egyenesen a döntőig menetelhet. Meglátjuk, hogy igaza lesz-e az angol legendának, mi egyelőre csak ezen meccsen szavazunk bizalmat a belgának. 

Richardsont egyébként elsősorban onnan ismerhetjük, hogy 2012-ben óriási meglepetésre az első körben kiütötte Raymond van Barneveldet, hogy utána 4-1-re kikapjon Huybrechts-től a 32 között. 

Valamivel izgalmasabbnak ígérkezik Darren Webster és Devon Petersen összecsapása. A dél-afrikai az egyik legszínesebb egyénisége a mezőnynek, aki ötödik világbajnokságára készül, míg angol ellenfele nyolcadszor játszhat az Ally Pallyben. Webster az elmúlt bő egy évben nagyon korrekt eredményeket szállít a major tornákon, így abszolút favoritként várhatja ezt a meccset. 

Nap fogadása
hatharom.com
Reyes + Huybrechts + Webster
@1.88
Fogadási határidő: csütörtök, 20:00

Az est, és az első forduló utolsó mérkőzésén lép tábla elé a 2. kiemelt Peter Wright, aki idei teljesítménye alapján joggal pályázik arra, hogy megismételje a 2014-es döntős szereplését. Ehhez természetesen a jó formaidőzítés mellett egészségileg is rendben kell lennie, a hónap elején ugyanis epekővel került kórházba és akkor még az indulása sem volt biztos

Azóta már napvilágot látott vele kapcsolatban új hír, miszerint kutya baja és készen áll a versenyzésre.

Játszani fogok csütörtökön és alig várom, hogy újra színpadra álljak az Ally Pallyben. Sok szempontból teljesen jól érzem magam és kipihent vagyok. 

- nyilatkozta a PDC tv-n a UK Open-bajnok skót, illetve hozzátette, hogy mindent megtett annak érdekében, hogy felépüljön, egészségesen táplálkozott, sokat pihent és szedte a gyógyszereket. Wright továbbá elmondta, hogy volt rá sansz, hogy lemondja a vb-szereplést, mert amikor kórházba került, akkor kegyetlenül rosszul érezte magát. 

Felépült Wright a világbajnokságra. - Fotó: PDC

Remek, hogy játszhatok Diogóval és mindent megteszek, hogy megnyerjem a vb-címet. Gyakoroltam, de nem annyit amennyit általában szoktam, ugyanakkor a szerencsés sorsolásnak köszönhetően egy héttel több időm volt a felkészülésre. 

- tette hozzá Wright, aki annyit még elmondott, hogy mentálisan frissnek érzi magát és ezt tartja a legfontosabbnak, illetve szeretné az első körben a legmagasabb átlagot dobni. 

A skót még akár jól is kijöhet ebből a kellemetlenségből, hiszen minden nyomás lekerült róla és ha kényszerből is, több pihenőt tartott, ami kifizetődő lehet a rettentően megterhelő szezon végén.

Innentől az nem is nagyon lehet kérdés, hogy Wright toronymagas favoritja a Diogo Portela elleni meccsnek. Meglepő lenne, ha a brazil akár csak egy szettet is fogni tudna. A skót 3-0-s sikerére 1.57-es oddsot kínálnak.

 



Napi tippjáték kérdés:

 

Ki dobja csütörtökön a legtöbb 180-at?

(Ha több játékos is ugyanannyit dob, akkor mindkettő nyertes)

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: csütörtök, 20:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A nyolcadik játéknap sorsolása: