Kézilabda

Legjobbjaink nélkül készülünk az Eb-re

megosztom

Faluvégi Rudolf és Nagy Kornél sem lesz tagja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a januári horvátországi Európa-bajnokságon. A svédországi felkészülési tornán további kimaradók is lesznek.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Faluvégi műtétre szoruló vállsérülése miatt nem lesz ott a kontinenstornán, Nagy pedig "nem vállalta a szereplést". Korábban a Telekom Veszprém irányítója, Győri Mátyás dőlt ki térdszalagszakadás miatt.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese jövő csütörtökön és pénteken gyakorol együtt, majd január 2-án kezdi meg a közvetlen Eb-felkészülést, ekkor további játékosokkal egészül ki a jelenleg 14 fős keret.

A kontinenstorna előtt két barátságos mérkőzést játszik a válogatott, mindkettőt Svédország ellen: január 6-án Jönköpingben, két nappal később pedig Partille-ben. Előbbi találkozó lesz a nyáron munkába állt Vranjes első hivatalos meccse magyar kapitányként.

A keret egyelőre foghíjas, hiszen több alapember sem utazik el Skandináviába - Mikler, Lékai, Jamali, Császár, Bartók, Harsányi, Balogh Zs., -  a csapatkapitány Nagy László pedig már korábban lemondta a válogatottságot.

Felkészülési mérkőzések, Svédország:
2018. január 6. 16:15. Jönköping: Svédország-Magyarország (tv: M4 Sport)
2018. január 8. 19:15, Partille: Svédország-Magyarország (tv: M4 Sport)

A csapat január 11-én utazik a horvát-magyar határ közelében lévő Varasdra, és 13-án játssza első csoportmeccsét. A magyar válogatott az olimpiai bajnok dánokkal, valamint a spanyolokkal és a csehekkel szerepel azonos négyesben, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

A január 2-ától együtt készülő, további játékosok bevonásával összehívásra kerülő keretet a felkészülés decemberi szakaszát követően jelöli ki a szövetségi kapitány.

A magyar válogatott decemberben készülő kerete
Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: Fekete Bálint (MOL-Pick Szeged), Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas)
Irányítók, átlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Fekete Dávid (Budakalász)
Férfi Európa-bajnokság, 2018. január 12-28., Horvátország
A magyar válogatott csoportmérkőzései:
2018. január 13. 20:30: Dánia-Magyarország (tv: M4 Sport)
2018. január 15. 18:15: Magyarország-Spanyolország (tv: M4 Sport)
2018. január 17. 18:15: Csehország-Magyarország (tv: M4 Sport)
megosztom