Angol foci

Szép kis szorzót ért a MU égése

  • gb1

Mourinho ugyan gratulált az ellenfélnek, de nehezen emészti meg a kudarcot. Kizuhantak a Ligakupából.

A Championshipben szereplő Bristol City világraszóló sikert aratott szerda este. fotó: bcfc.co.uk

Szerda este az angol Ligakupa negyeddöntőjében a Manchester United óriási meglepetésre 2-1-re alulmaradt a Championshipben szereplő Bristol City csapatával szemben. Mourinho együttesének a meccs nagy részében nem sikerült kontroll alatt tartania a történéseket az Ashton Gate stadionban, annak ellenére sem, hogy könnyedén vezetést szerezhettek volna az első félidőben - Zlatan Ibrahimovic és Marcus Rashford is telibe trafálta a kapufát.

A Bristol meglepő módon többször is komoly nyomás alá tudta helyezni a Vörös Ördögöket, a második játékrész elején pedig sikerült megszerezniük a vezetést is Joe Bryan gyönyörű találatával. Sokáig nem maradt az 1-0 az eredményjelzőn, hiszen Ibra egy okos szabadrúgás góllal egyenlített - a svéd sztárcsatár hosszú idő után újra a kezdőben találta magát.

Amikor már mindenki a hosszabbítás izgalmaira készült, jött az újabb fordulat, hiszen Korey Smith az utolsó pillanatokban az elődöntőbe lőtte a másodosztályú csapatot - a fogadók többségének nagy bánatára. Igaz, hogy a United toronymagas esélyese volt a párharcnak, a City azonban remek szezont fut - 4 meccses nyerő szériával indultak neki a szerda estének, a Championshipben pedig playoff helyen állnak, jelenleg harmadikok.

A szerencsés tipsterek akik a Bristol City győzelmére fogadtak @6-szoros, a pontos eredményt eltalálók pedig masszív @17-szeres pénznek örülhettek.

"Véleményem szerint kissé szerencsések voltak, de be kell látni, megküzdöttek a szerencséjükért. Olyan pillanatban szerezték meg a vezetést, amikor már nem tudtunk rá reagálni, pedig a megelőző percekben mindenki azt várta, hogy mikor lőjük meg mi a győztes gólt. Igen, azt kell mondjam, hogy szerencsések voltak. Két kapufát is lőttünk." - mondta a mérkőzést követően a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában a portugál tréner.

Szokásos stílusában a saját játékosainak is odaszúrt:

A legnagyobb erény amit az ellenfél mutatott az az intenzitás, nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is. Néhányunknak ez csak egy átlagos nap volt az irodában - egyeseknek talán egy olyan irodai munkanap amire be sem akarnak menni.

Zárásként ismét a szerencsét hangoztatta, azt, hogy mekkora mázli, hogy az utolsó pillanatban szerezték meg a győzelmet. Annyira azonban volt fair - vagy csak mentegette magát - hogy hozzátette : "Nem akarom, hogy a szerencse legyen kihangsúlyozva. Tudjuk, hogyan kell nyerni, és tudunk veszíteni is, gratulálunk nekik, és sok szerencsét kívánunk a továbbiakhoz"
A Bristol City a két meccses elődöntőben a Manchester Cityvel mérheti össze erejét.

Mourinhónak nincs sok ideje, hogy rendet tegyen a fejekben, hiszen szombaton a remek formában lévő Leicester otthonában lépnek pályára.

    
Leicester Döntetlen Manchester United
4.30 3.45 1.80