Olasz foci

Máris lelépne a Milan nyári sztárigazolása

  • gb1

A Barcelona, a Manchester City és a Chelsea radarjain egyaránt jelen van az olasz válogatott védő.

Ahogy közeledik a téli átigazolási időszak, egyre forrósodnak a pletykák a potenciális jelöltekről és egyelőre úgy tűnik, hogy 2018 a sztárvédők transzfereiről szólhat. Ahogy már korábban is említettük, David Luiz kegyvesztett lett a Conténél, így elhagyhatja a Chelsea-t, a napokban a nemzetközi sportsajtó a bayernes Jerome Boateng távozását is vizionálja, a legfrissebb hírek pedig a Milan csapatkapitányának, Leonardo Bonuccinak a lehetséges váltását pedzegetik.

Bonucci nem egy 'középcsapatban' képzelte el a jövőjét. fotó: archív

A goal.com informátorai tudni vélik, hogy Bonucci kiutat keres Milánóból, pedig még nincs fél éve, hogy a San Siróba igazolt kerek 40 millió euróért. A szebb napokat is látott csapat hiába költött el egy kisebb vagyont átigazolásokra, a szezon ezidáig horrorisztikusan alakul számukra.  A Seria A-ban jelenleg a 8. helyen állnak, lemaradásuk pedig már 18 pont az éllovas Napolival szemben. A bukdácsolás Vincenzo Montella állásába került, akit - sokak megrökönyödésére -Gennaro Gattusa váltott a csapat élén.

A klasszis játékos értékesítéséhez nem kéne túl nagy erőfeszítéseket tenni a Milannak, hiszen a Calciomercanto tudni véli, hogy Európa topcsapatai vinnék, amint csak lehet. A Barcelona a hamarosan távozó Javier Mascherano, a Chelsea David Luiz, a City pedig a folyamatosan sérült Kompany helyére vadászik méltó utódot.

Ráadásul az olasz válogatott védő idén nem szerepelt a Bajnokok Ligájában, így amennyiben valamelyik gigász megkaparintja télen, akkor bevethető lesz a legrangosabb európai kupasorozatban.

Inkább volt csapattársainak társaságát keresi. fotó: instagram.com

Mivel hivatalos infó még nem érkezett az ügyben, ezért valószínű, hogy Bonucci csak nyáron vált majd csapatot, a szurkolóknál azonban idő előtt lerombolta renoméját, hiszen a hétvégi ominózus Verona elleni zakó után juventusos excsapatársaival vígan múlatta az időt.

A 30 éves védő eddig 15 bajnokin lépett pályára a Milan színeiben, és ebből csak 6 győzelmet ünnepelhetett. Szombaton ismét komoly ellenfél vár rájuk, hiszen a 7. helyen tanyázó Atalanta csapatát látják vendégül.

1x2    
AC Milan Döntetlen Atalanta
2.40 3.20 2.85
[2588494] 2017-12-23 18:00:00 AC Milan - Atalantax;