Válogatás

Amikor a Fradi összeakasztja a bajszát az MLSZ-szel

Elérkezett az év vége, így ideje, hogy visszatekintsünk a 2017-es esztendő legizgalmasabb témáira. 12 részes sorozatunkban hónapról hónapra haladunk, kezdjük a sort a januárral.

Nehezen emésztették meg a Ferencvárosnál a pocsékul sikerült őszi szezont, hiszen a bajnoki címre pályázó zöld-fehérek hibát hibára halmoztak, így a téli szünetre tulajdonképpen eldőlt, hogy nem tudnak beleszólni az aranyéremért vívott versenyfutásba.

Fotó: fradi.hu

Thomas Doll sem viselte jól a nyomást, így a november-december időszakban több csípős megjegyzést is tett a játékvezetőkre. A lécet a Vasas elleni 2-2-es szezonzáró tette be, ahol a legjobb magyar bírónak tartott Kassai Viktor több vitatható ítélettel tépázta meg az idegeket. Doll nem bírt magával, kiosztotta a sporit, válaszul az MLSZ januárban egy 2 millió forintról szóló csekkel regulázta meg a német trénert. Ezen viszont a Fradi-vezetés totál kiakadt.

Először Dr. Berzeviczi Attila kelt ki az MTI-nek az ítélet ellen, majd másnap Kubatov Gábor klubelnök már odáig ment, hogy országgyűlési képviselőként törvénymódosító javaslat kidolgozását lengette be. "Ebben az országban bárki szabadon bírálhat bármely közjogi méltóságot, politikust, színészt, sportolót, de ha egy-egy játékvezetőről és ítéleteiről mond véleményt, akkor súlyosan megbüntetik" - fogalmazott Kubatov, aki hozzátette, a bírók sérthetetlensége távol áll az ő "demokráciaa-felfogásától".

Nem a levegőbe beszéltek a Fradi-vezérek, néhány héttel később Orosz Pál vezérigazgató már egy kidolgozott javaslatot küldött be az MLSZ-nek, amelyben a játékvezetői értékelés átláthatóságát kérték.

A szövetség befogadta a javaslatot, de a Fradi azon kérelmét, hogy Kassai többet ne vezethessen meccset a zöld-fehéreknek, nem vette komolyan.