Angol foci

Van Gaal bosszúra éhesen várja a lehetőséget

  • gb1

Meglepő nyilatkozatot adott a United volt mestere, aki ha megkapja a lehetőséget, visszatérne a Premier League-be.

A Manchester United korábbi edzője, Louis Van Gaal hétfői nyilatkozatában arra célozgatott, hogy amennyiben esélye adódna valamelyik angol élvonalbeli topcsapat irányítását átvenni, nem habozna a döntéssel. Mindezt főleg azért, hogy korábbi munkaadóján bosszút állhasson.

A 66 éves Van Gaal Európa legpatinásabb klubjait vezette az elmúlt 20 évben, többek között dirigálta a Barcelona, a Bayern München és természetesen a Manchester United együtteseit. Azonban mint ahogy az köztudott, ezen periódusok nem mindig végződtek happy enddel. A kritikusok, valamint a rajongók egyhangú véleménye alapján a United éléről is a pályán mutatott csalódást keltő teljesítmény miatt kellett idő előtt távoznia, és átadni helyét José Mourinhónak.

Nem sok örömét lelte a United élén. fotó: archív

A 4-szeres Eredivisie-győztes tréner 2016-os manchesteri menesztése óta állás nélkül tengődik, és az egyre erősödő találgatások alapján sokan már azt is tudni vélték, hogy örökre abba hagyja az edzősködést.

Édes lenne a bosszú

A holland szakembernek azonban úgy tűnik más tervei vannak. Már egy hete is odaszúrt utódjának, miután a Vörös Ördögök 2-1-re alulmaradtak a városi rivális Cityvel szemben. "Amilyen focit mi játszottunk az egészen rendben volt, csak nem az a fajta, amit Angliában elfogadnak. Ha azonban megnézik a mostani Unitedet, sokkal védekezőbb felfogású csapat lett, és Mourinhót mégsem kritizálják érte. Én mindig támadófocit játszattam a csapattal, amire a bizonyíték, hogy az ellenfelek folyamatosan betolták a buszt." - mondta a holland Fox Sportsnak.

Legfrissebb, hétfői interjújában már a nagyközönséget is érintő, jövőjével kapcsolatos kérdésekre is választ adott:

Lehet, hogy már nem fogok több klubcsapatot edzeni. Egy kivételt azonban mindenképp tennék - ha egy nagy angol csapat keresne meg akkor visszatérnék. Azért, hogy esélyt kapjak a visszavágásra a Unitednek.

- nyilatkozta Daily Mirrornak.

Az amszterdami születésű mesternek az oddsok alapján azonban még várnia kell - az amúgy is sok mindentől függő - tervének megvalósításával. Azt ugyanis, hogy Wenger vagy Conte lesz a következő menedzser, akit menesztenek a Premier League-ben, egyaránt @40-szeres szorzóval lehet fogadni, Guardiola távozásának szorzója pedig kerek @100-szoros. De persze ,ha még menesztik is valamelyiküket a közeljövőben, egyáltalán nem garantált, hogy csörögni fog nála a telefon.

Ex-csapata legközelebb a Bristol Cityvel meccsel szerda este a Ligakupában.

1x2    
Briston City Döntetlen Manchester United
6.25 4.40 1.40
[2659298] 2017-12-20 21:00:00 Bristol City - Manchester Unitedx;