Német foci

Tutinak tűnő tippek a Német Kupa keddi rangadójára

  • gb1

Gólváltás és hazai győzelem van kilátásban: a szárnyaló 32 éves edző harca a lefejezett kecskékkel.

1x2    
Schalke Döntetlen Köln
1.45 4.05 5.75

A Schalke 04 szárnyaló formája kifizetődött a bajnokságban, hiszen a tabella második helyén mennek telelni. Domenico Tedesco csapatának fő erőssége a konzisztens forma, és a végsőkig való küzdés - utóbbit több alkalommal is bizonyították a közelmúltban, hiszen az utolsó pillanatokban jöttek már vissza 4-0-ról a Dortmund,- és 2-0-ról a Frankfurt ellen is.

Schalke 04#ger-schalke_04#5

Veretlenségi szériájuk immár 11 meccse tart, pedig a mindössze 32 éves edző filozófiája közel sem a busz beparkolása. Ez meg is látszik az eredményeken, hiszen legutóbbi 10-meccsükből csak 3-at úsztak meg kapott találat nélkül, sőt 5 találkozón legalább 2 gól is becsúszott. További érdekesség, hogy a Schalke döntetlen nélküli sorozata a Német Kupában 20 mérkőzés óta tart - azonban nem gondolnánk, hogy ez a sorozat ma szakadna meg.

Egyike az utolsó pillanatban szerzett pontmentő találat gólmámorának. fotó: archív

A Köln minden idők legpocsékabb Bundesliga-kezdésének csalódásait az őszi szezon utolsó, 17. fordulójában megszerzett első győzelemmel próbálta feledtetni híveivel. A Wolfsburg 1-0-ás legyőzése úgy kellett, mint egy falat kenyér, azonban voltak már jó előjelek, hiszen Peter Stöger mester menesztése óta meccsről meccsre stabilabbá vált a csapat - még a Bayernt is megszorongatták.

Persze maradt tennivaló bőven, hiszen legutóbbi 15 meccsükből 13-at elveszítettek, és egyelőre az edzőkérdés sem oldódott meg, hiszen nem nagyon akarózik senki elvállalni a lehetetlen küldetést, azaz a bennmaradás kiharcolását. Egyes sajtóértesülések szerint a magyar válogatottat Eb-re vezető, majd a bukdácsolást követően kegyvesztetté váló Bernd Storck lehet a befutó, mint új vezetőedző.

Eddigi mind a két kupameccsükön idegenben szerepeltek, és mi sem mutatja jobban, hogy mennyire különböző mentalitással tud szerepelni egy csapat ezekben a kiírásokban, mint a bajnokságban, hogy legutóbb a szilárd védekezésre alapozó Dárdai féle Herthát 3-mal szórták meg Berlinben, és búcsúztatták is a fővárosiakat. Az első körben az alsóbb osztályú Leher csapatát szórták meg egy könnyed ötössel. Nem véletlen, hogy a nemzeti fogadó irodánál esik a vendéggól oddsa, 1.75-ről már 1.60-ra csökkent.

A jó Bundesliga-szereplés átkonvertálása a kupára közel sem megy mindig zökkenőmentesen, így mindenképp óvatosan bánjunk a tétekkel. Ráadásul legutóbbi, december eleji meccsükön is csak 2-2-re jutott a két csapat - ez pedig figyelmeztető jel lehet a kékek számára. 

Tippjeink a mérkőzésre
Vendégcsapat szerez gólt - igen @1.60
Mindkét csapat szerez gólt - igen @1.80

1X2 + Mindkét csapat szerez gólt -     Hazai és igen

@3.05
[2660269] 2017-12-19 20:45:00 Schalke 04 - 1. FC Kölnx;