Angol foci

Most nagyon rizikós az Arsenal ellen fogadni

  • ivan

Az ünnepek közeledtével sincs megállás Angliában, kedden az Arsenal és a West Ham a Ligakupa negyeddöntőjében meccsel egymással.

Mindkét együttes bajnoki győzelemmel hangolt a hétközi kupameccsre, az Arsenal a Newcastle-t verte odahaza, míg a WHU idegenben győzte le 3-0-ra a Stoke City-t. A West Ham David Moyes irányításával új erőre kapott és az elmúlt három fordulóban szerzett hét pontjának köszönhetően elkerült a kieső helyekről.

1x2    
Arsenal Döntetlen West Ham
1.45 4.10 5.50

A Ligakupa csupán a harmadik számú sorozatnak számít a szigetországban, így mindig kérdés, hogy a csapatok mekkora motivációval ugranak bele a küzdelmekbe. Arséne Wenger régi taktikája, hogy a Ligakupában azoknak ad bizonyítási lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb játékpercet kapnak - ezen tervét a francia mester most is megerősítette csapata honlapjának.

Arsenal facebook.com

Az A-csapat játékosai közül jó páran pihenőt kaphatnak, így Özil, Alexis, Bellerín, Cech,  Xhaka, Wilshere és Lacazette sincs benne a várható kezdőcsapatban, ott lehet viszont az első perctől a pályán Giroud, Walcott és Welbeck is.

A fiatalok bevetése azért életszerű, mert hétvégén a Liverpool ellen csúcsrangadó vár az Arsenalra, márpedig annak a találkozónak a kimenetele rendkívül fontos a BL-helyekért vívott harcban is.

A West Ham United nagyot húzott David Moyes szerződtetésével, hiszen a skót tréner vezetésével a londoniak magukra találták és az elmúlt hetekben mutatott teljesítménynek köszönhetően nem a kiesőzónából vágnak neki a karácsonyi erőltetett menetnek.

Nem kérdés, hogy a Kalapácsosok elsődleges célja a bennmaradás, így nagy talány, hogy Moyes mennyire veszi majd komolyan a keddi ütközetet. Minimális elvárás persze van, hiszen ez egy nagy múltú városi derbi, de mivel szombaton egy kiesési rangadónak is aposztrofált meccs vár a gárdára a Newcastle ellen, számíthatunk jó néhány változtatásra a felállásban a vendégoldalon is.

Ezt erősíti az is, hogy a hétvégén kidőlt a sorból Mark Noble (11/1) és  Marko Arnautovic (14/2), és nincs 100 százalékos állapotban Fernandes (7/0) és Zabaleta (17/0) sem. 

A bajnoki célok ismeretében aligha kockáztat majd túl sokat Moyes, így viszont az Arsenal hazai környezetben egyértelműen esélyese a keddi meccsnek, lévén sokkal erősebb és minőségibb a kerete.

  • Arsenal nyer@1.45
     
  • Arsenal 0:1@2.15
     
  • 1. félidő 1X2 - Arsenal@1.90
     
  • Gólszám 2-3@1.75
[2659296] 2017-12-19 20:45:00 Arsenal - West Ham Unitedx;