Átigazolás

Külföldre menekülhet a MU kegyvesztett légiósa

Mhitarjan másfél hónapja nem volt kezdő José Mourinhónál, így télen kölcsönbe Itáliába szerződhet.

Remek szezont zárt tavaly Henrih Mhitarjan a Manchester Unitedben. Az örmény játékos szinte minden mérkőzésen pályára lépett és még ha sokszor csak kiegészítő ember is volt, 41 találkozón 11 gólt szerzett (köztük az EL-döntőn) és 5 gólpasszt adott. Erre a szezonra azonban már nemigen jut sikerélmény a 28 éves játékosnak, az utóbbi öt bajnokin a keretbe sem tudott bekerülni, így hiába osztott ki első három bajnokiján öt gólpasszt, jelenleg a kezdő közelébe sem juthat.

Fotó: Fociclub

"Csak hat mezőnyjátékost tudok leültetni a cserepadra, így szükségem van némi egyensúlyra a posztok között. Ott kellett legyen például Blind vagy Ashley Young, akik védekezni is tudnak. Herrera középpályás, Ibrahimovic csatárcsere, Rashford több poszton is bevethető és Martial, Mata, valamint Lingard is sokszor szerephez jutnak. Ebben a pillanatban ők jobban megérdemlik a kerettagságot és a játéklehetőséget, mint Micki" - nyilatkozta őszintén Mourinho.

Az örmény játékos 2016 és 2017 novembere között a mérkőzésen 68.3%-án kezdett, november óta viszont egyen sem.

Nem túl meglepő fejlemény, hogy a játékos távozni szeretne az Old Traffordról, a Corriere dello Sport szerint pedig az Internazionale jelenthet számára kiutat. Mhitarjan olyannyira komolyan gondolja a váltást, hogy állítólag már rá is uszította ügynökét, Mino Raiolát az üzletre.

Az olasz lap információi egyelőre kölcsönszerződésről szólnak, ha pedig Mhitarjan beválik a milánóiaknál, körülbelül 30-35 millió euróért kerülhet végleg az iparvárosba.


A Manchester United szerda este a Championshipben remekül szereplő Bristol Cityhez látogat a Ligakupában. A Vörös Ördögökre 1.30-as szorzón fogadhatunk a    -nál.

[2659298] 2017-12-20 21:00:00 Bristol City - Manchester Unitedx;