Kézilabda

Valami nagyon nincs rendben a Pick-Szegednél

Óriási gödörben van a MOL-Pick Szeged, ám a pletykák szerint a háttérben nem szakmai okok húzódnak meg.

Vereség Kristianstadban, hazai döntetlen a Budakalász ellen, hazai vereség a Wisla Plocktól, döntetlen Gyöngyösön, majd vereség Tatabányán. Ez a MOL-Pick Szeged elmúlt szűk egy hónapja, pontosabban csak azok a mérkőzések, ahol a szegediek favoritként betliztek. A BL-kudarcok még akár magyarázhatóak is lennének, de a hazai pontvadászatban becsúszott gyengébb eredményekre azért már nehéz hihető indoklással előállni.

Juan Carlos Pastort fúrják a játékosai? / archív

Vasárnap a Szeged Tatabányára látogatott, ahol egy rendkívül taktikusan és harcosan játszó ellenfél fogadta. A harmadik számú magyar férficsapatnak számító Tatabánya el is érte célját, hiszen 24-22-re legyőzte a tavalyi ezüstérmest és ezzel párhuzamban vesztett pontok tekintetében is egalizált.

A Szeged lehetőségei és az elmúlt évadokban mutatott teljesítménye alapján egyértelműen megállapítható, hogy valami nagyon nincs rendben a Tisza partján. A BL legjobb nyolc csapata közé vágyó klubnál szinte a semmiből jött ez a hullámvölgy, azonban kézilabdás berkekben tartja magát a pletyka, hogy a Szeged gyengélkedése nem a véletlen műve.

A hatharom.com által megkérdezett kézilabdázók véleménye egybecseng a szurkolói fórumokon olvasható mondatokkal, miszerint Szeged megromlott a játékosok és a vezetőedző kapcsolata.

Juan Carlos Pastor 2013 óta irányítja a Pick-Szegedet, vezetésével 2014-ben a klub megnyerte az EHF-Kupát, tavaly pedig a legjobb nyolcig sikerült eljutnia a Bajnokok Ligájában. A szép nemzetközi sikerek mellett idehaza sikerült megtartani az "ezüstpozíciót", a tervek pedig a következő évekre is le voltak fektetve.

A belső feszültség egyik jele, Pastor kirakta a csapatból a horvát BL-győztes Denis Bunticot

Csakhogy a játékosok egy csoportja megelégelte a világbajnok spanyol tréner munkásságát, és elégedetlenségüknek már a pályán is nyoma lett. A "Misterről" azt azért lehet tudni, hogy a kőkemény munka híve és hogy nem bánik kesztyűs kézzel a játékosaival, sokan viszont éppen a nem megfelelő pedagógia érzékét tartják a legnagyobb gyengéjének is.

Ez pedig végül belső feszültségekhez és morális válsághoz vezetett a csapatnál, amely immáron a tűzzel játszik, hiszen a következő évi BL-indulást kockáztatja a bukdácsolásokkal.(Jelen állás szerint a Tatabánya és a Szeged ugyanannyi vesztett ponttal rendelkezik, ám egy góllal még a Szeged a jobb egymás elleni összevetésben (28-25, 22-24), ám innentől kezdve már nem férhet bele pontvesztés, feltéve, ha a Tatabánya is hozza az összes kötelezőnek gondolt győzelmet).

A játékosok és az edző közötti feszültség problematikájának megoldása a klubvezetés feladata lenne, ám egyelőre úgy tűnik, hogy a menedzsment a tréner pártját fogja, akivel állítólag már alá is írták az új szerződését, amely további évekre biztosítaná szakmai teljhatalmat Pastornak.

Ki nyeri az NB I-et?
   
Veszprém 1.05
Szeged 7.00
Más 25.00