Olasz foci

200 milliós szégyen, ami Milánóban történik

  • varin

Az AC Milan ezúttal Veronában szenvedett megmagyarázhatatlan vereséget. A szurkolóknak pedig elegük van.

Vasárnap délben 3-0-s vereséget szenvedett az AC Milan a kiesőhelyen álló Verona otthonában, ezzel tovább nőtt a távolság a Rossonerik és a BL-indulást érő negyedik hely között. Miután a piros-feketék hét közben 3-0-ra gázolták le a veronaiakat a kupában, óriási sokk volt számukra a hétvégi revans, a szurkolóknál pedig teljesen jogosan végleg elszakadt a cérna.

"Szeretnénk mindenkitől elnézést kérni és tudjuk, hogy ez megengedhetetlen ennél a klubnál. Úgy vélem, nem voltunk rosszak a Verona második góljáig, de sajnos nem az első alkalom, hogy egy váratlan esemény után teljesen összeomlik a csapat"- nyilatkozta Gattuso a lefújást követően.

Fotó: Hindustan Times

Mint ismert, a klub a kínai befektetőknek hála nyáron 200 millió euró értékben vásárolt játékosokat. Ám az újonnan érkező kontingens tagjai szinte egytől egyig pocsék teljesítményt nyújtanak, élen Leonardo Bonuccival és az epizódszereplő, Cristiano Ronaldo-utódnak tartott André Silvával, aki tíz bajnokin még nem tudott a kapuba találni. Az Európa Liga-továbbjutás ugyan összejött, de a bajnoki 8. helyezés, illetve a 16 pont távolság még a városi rivális Intertől is, teljességgel elfogadhatatlan.

A klubnál persze a hangulat is igencsak gyászos, a szurkolók fellázadtak Gianluigi Donnarumma ellen, aki állítólag maga kérvényezte szerződéshosszabbításának felbontását, az edzők pedig egymásnak adják a stafétát, de Massimiliano Allegri óta egyetlen olyan tréner sem ült a kispadon, akivel hosszabb távon is elégedettek lettek volna a szurkolók.

Csipegetések a szurkolói véleményekből
"Az olyan remek csapatok ellen, mint a Benevento vagy a Verona, egyáltalán nem szégyen pontokat veszíteni" - utal egy szurkoló arra, hogy a Boszorkányok 14 vereséget követően ikszelni tudtak a Milan ellen.
 
"Minden, amire büszkék lehetünk, az a történelmünk. Remélem, fordulnak a dolgok a klubnál, mert a mostani állapot a Berlusconi-éra legsötétebb napjait idézi."
 
"Mit várunk egy olyan edzőtől, aki az összes klubjától ki lett rúgva kevesebb, mint három hónap alatt? Ő nem egy Zidane, nem érdemli meg a Milan kispadját! Meglátjátok, hogy van rosszabb Montellánál..."
 
"Ennyi pénzből talán sztárokat is vehettünk volna, nem csak középszerű játékosokat. Nyáron azt hittük, mi leszünk a PSG. Most pedig szembe jött a valóság."

Adott tehát egy nagy rakás új játékos (ami mindig tökéletes kifogás a csapatvezetésnél a gyér teljesítményre), egy belviszályoktól fűtött csapat, egy tapasztalatlan edző és mindemellett kimagasló elvárások a szurkolók részéről. Az viszont hatalmas kérdés, hogy mikor áll össze ez az egész valami olyanná, amely valóban megért 200 millió eurót.

A csapat sorsolása ráadásul igencsak nehézkes, a következő öt fordulóban játszanak az Atalanta, Lazio, Fiorentina hármassal, így egyáltalán nem kizárt, hogy tovább mélyül majd a válság az iparváros piros-fekete felében. A klubnál leginkább az Európa Liga-sikerben bíznak, hiszen az már most biztosan kijelenthető, hogy a Milan az első négy hely valamelyikére idén nem fog beférni. Némi öröm lehet az ürömben, hogy Susóék a Ludogorec csapatában verhető ellenfelet kaptak a következő körre.

Melyik csapat nyeri az Európa Ligát?
   
Atlético Madrid 4.70
Arsenal 6.00
Dortmund 9.75
Napoli 10.50
AC Milan 12.50
Lazio 13.50
241306