NFL

Ezekkel a tippekkel bankot robbanthatsz vasárnap este

Íme tippmestereink és szerkesztőink legjobb tippjei az NFL 15. játékhetére.

Jacksonville Jaguars-Houston Texans
Tipp: Jaguars -13.5
Odds:
2.10 @ Tippmixpro

A Houstont a labda mindkét oldalán megtizedelték a sérülések, így pedig a rájátszás is elszállt a csapatnak. Tom Savage egyértelműen nem egy franchise irányító, igaz, a gyenge O-Line mögött nincs is egyszerű dolga. Legutóbb a liga egyik leggyengébb bandája, a San Francisco is legyőzte őket, ami elég beszédes a teljesítményüket illetően. Savage agyrázkódás miatt partvonalon kívülre került, majd jött T.J. Yates, aztán újra Savage. Ezen a meccsen sem lennénk a houstoni QB-k helyében, ugyanis a liga egyik legbrutálisabb pass rush duója vadászik majd rájuk. Calais Campbellék 47 sacknél járnak, ami a legtöbb a ligában. Kegyetlen ez a védelem, atomjaira szedhetik szét a vendégek támadófalát. 

Liga elit védelem állt össze Jacksonville-ben. - Fotó: nfl.com

Ezzel meg is alapozzák a győzelmüket a Jaguárok, csak az a kérdés, hogy mennyi lesz a két csapat között. Az odavágón 29-7-re nyertek, azóta pedig csak nőtt a szakadék a két csapat között. Pontok nélkül nem lehet meccset nyerni, márpedig ez a Houston a liga egyik legjobb védelme ellen nem sokra hivatott. Nagyon komoly verést jósolunk a Texansnak.

New Orleans Saints-New York Jets
Tipp: Saints -13.5
Odds:
1.60 @ Tippmixpro

Hasonlóan nagy pofonba szaladhat bele a Jets is a Saints vendégeként. A New York alapból nagyon gyenge, idegenben viszont különösen pocsékul teljesít, idén csak a 0-16-ra kandidált Cleveland otthonában tudott nyerni. Legutóbb a szenvedő Denvernél jártak a vendégek és szó szerint lenullázva, 23 pontos vereséggel távoztak a Mile High-ból. Ha ez még nem lenne elég, Josh McCown is partvonalon túlra került, így a nem túl hatékony offense még tovább gyengült. 

New Orleansban viszont úton vannak a csoportgyőzelem és a playoff felé. A Mark Ingram - Alvin Kamara duóra semmi válasza nem lesz a Jets védelmének, főleg, hogy egyik legjobb védőjük, Muhammed Wilkerson nélkül kell helytállniuk. Karcsú vendég pontra és annál több hazai egységre számítunk. Ha valami óriási csoda nem történik, itt is meg lesz a csapatok között a 2 TD különbség.

Minnesota Vikings-Cincinnati Bengals
Tipp: Vikings -4.5
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

Cincinnatiben a labda mindkét oldalán nagyon sok a sérült. A támadóknál Joe Mixon futó, a védelemben pedig Adam Jones és Dre Kirkpatrick defensive backek, illetve Vontaze Burfict linebacker a legfontosabb hiányzók. Burfict a védelem agya és vezére, ezért az ő kiesése óriási gond. Nélküle a futás ellen tehetetlen lesz a csapat, a két DB hiánya pedig a passz elleni védekezést vágja haza, mert nélkülük Thielent és Diggst képtelenek lesznek tartani. Egyetlen esélyük az lehet, ha terrorizálni tudják Keenumot, de a múlt hét után most a Vikings O-Line-ból csak Riley Reiffnek kell kihagynia a meccset, így azt gondoljuk, hogy ezen a téren sem tud majd hatékony lenni a Bengals.

A másik oldalon Andy Dalton előtt egy jóval gyengébb fal dolgozik egész évben, a Minnesota front7 pedig kiváló erőkből áll, ezért Daltonnak nagyon nehéz meccse lesz és Mixon sérülése miatt csak Giovani Bernardra támaszkodhat, ami szintén nem jó előjel. Xavier Rhodes CB ráadásul képes arra, hogy A. J. Green-t levegye a pályáról, amivel a Bengals irányítója a kedvenc és egyben legveszélyesebb célpontját is kihúzhatja a listáról. Előre haladni tehát pokoli nehezen fog a Bengals, a lyukas védelem pedig nem lesz képes folyamatosan megállítani a Vikingst, ezért sima Minnesota győzelmet várunk.

hatharom.com
Jacksonville Jaguars-Houston Texans Jaguars -13.5
New Orleans Saints-New York Jets Saints -13.5
Minnesota Vikings-Cincinnati Bengals Vikings -4.5
@ 4.37
Fogadási határidő: 19:00

Részletek a képre kattintva!