Darts-vb

Chizzynél kiszakad a 180-as zsák? - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

Vasárnap nyolc összecsapással folytatódik a 2018-as PDC darts-világbajnokság.

Hullottak a kiemeltek szombaton, ugyanakkor komoly meglepetésről továbbra sem kellett beszámolnunk, ugyanis Benito van de Pas (14.), Jelle Klaasen (12.), Joe Cullen (19.) és Mervyn King (22.) esetében is abszolút benne volt a pakliban, hogy elcsúsznak a banánhéjon. Vasárnap újabb hat kiemelt mutatkozik be, és ezúttal is várható, hogy egy-két meccsen borul majd a papírforma.

PDC darts-vb, 4. játéknap - vasárnap (december 17.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Kenny Neyens-Jamie Lewis 2.90 1.30
14:30 Alan Norris-Kim Viljanen 1.22 3.40
15:15 Kyle Anderson-Peter Jacques 1.18 3.85
16:00 Jonny Clayton-Neyens/Lewis - -
20:15 Willard Bruguier-Cody Harris 2.40 1.45
21:00 James Wade-Keegan Brown 1.18 3.70
21:45 Dave Chisnall-Vincent van der Voort 1.30 2.90
22:00 Ian White-Bruguier/Harris - -

Két fiatal dartsos, a belga Kenny Neyens és a walesi Jamie Lewis előselejtezős ütközetével veszi kezdetét a negyedik játéknap. Előbbi még a juniorok között versenyez, de a közép-európai selejtező megnyerésével repjegyet váltott Londonba. Nehéz dolga nem volt a kvalifikációban, ellentétben Lewiszal, akinek egy nagyon sűrű mezőnyből kellett megoldania a kvalifikációt. Jóval komolyabb nagyszínpadi rutinja van a walesinek, ezt mindenféleképpen illene kihasználnia. Ha Lewis jut tovább, akkor még a 31. kiemelt Jonny Clayton ellen is lehet esélye. Ugyan Clayton nagyon szép eredményeket ért el az utóbbi időben, de a komoly favorit szerepkör a vb-n teljesen új lesz számára.

Clayton mellett a 15. kiemelt Alan Norris is megizzadhat, aki a hidegvérű Kim Viljanennel néz majd farkasszemet. A finn dartsos trükkös ellenfél, ugyanis viszonylag kevés PDC-tornán indul, ám többször bizonyította már, hogy nem lehet félvállról venni. Idén például Bécsben ütötte ki Peter Wrightot és Chris Dobeyt, de a csapat-vb-n is nagyot játszott. Az Ally Pallyben sem ez lesz az első fellépése, tavaly és tavalyelőtt is felverekedte magát a főtáblára, ugyan szettet Van Gerwen és Painter ellen sem nyert, de akkor is szépen helytállt. Észnél kell lennie Norrisnak, akinek egyébként az elmúlt néhány versenye nem sikerült a legjobban.

Anderson ellen senki sem mehet biztosra. - Fotó: skysports.com

Délután tábla elé áll még Kyle Anderson is, aki tavaly rettentő pechesen, vízumproblémák miatt maradt le a világbajnokságról. Hiányzott a mezőnyből, mert egy izgalmas figura, aki ellen a nagyok sem mehetnek biztosra. Hullámzó volt Anderson idei éve, láthattunk tőle kamerák előtti 9 nyilas játékot és komoly betlit is. Papíron sima rajt vár rá az angol Peter Jacques ellen, azonban az egykori postás idei legmagasabb körátlagát azt éppen Anderson ellen dobta, sőt, le is győzte 6-3 arányban.

Amerikai-új-zélandi csatával indul majd az este, azaz Willard Bruguier és Cody Harris feszül egymásnak. Mindketten most debütálnak Londonban, de utóbbiról hallhattunk már, a World Series keretén belül az óceániai versenyeken több alkalommal is lehetőséget kapott. Szolid teljesítménnyel rendre vereséget szenvedett, ugyanakkor olyan játékosok ellen szerzett rutint, mint Taylor, Van Gerwen és Barney. Bruguierről sokat nem hallhattunk, egészen addig amíg nyáron nagy meglepetésre meg nem nyerte az amerikai kvalifikációt. Inkább Harris felé húznánk, de ki tudja mire lehet képes a tengerentúli. Bármelyikük is jut tovább, Ian White túl kemény falat lehet a főtáblán, még úgyis, hogy az angol formán kívül játszott az idei szezonban.

Talán a nap egyik legbiztosabb tippje James Wade továbbjutása. A háromszoros elődöntős angol kicsit sötét lóként várja a tornát, nem futott ugyanis erős szezont, ugyanakkor soha nem szabad leírni. 

Az elmúlt 10 világbajnokság egyikén sem fordult elő vele az, hogy az első körben búcsúzott volna. Aligha Keegan Brown ellen szakad meg a sorozata, aki major tornán 2015 óta nem nyert meccset.

Igaz, nem is nagyon próbálkozott Brown, ugyanis a fényesen induló karrierje után tavaly megtorpant és idén sem mutatott fejlődést. Legutóbb a Players Championship Finals első fordulójában láthattuk, ahol 80-as átlag alatt maradva 6-0-val küldték haza. 

A játéknap egyik legjobb meccsét Dave Chisnall és Vincent van de Voort vívhatja. Utóbbitól a tavalyi világbajnokságon elköszöntünk, úgy volt, hogy befejezi karrierjét, de aztán csak folytatta a gyors kezű holland. Nagy eredményeket nem ért el, de még mindig bármikor becsúszhat nála egy 100 körüli átlag, amivel az idén hullámzóan teljesítő Chizzyt is megviccelhetné. Van egy olyan érzésünk, hogy a közönség hathatós segítségével a legjobbat hozzák majd ki egymásból, ami sok 180-at is hozhat magával.

Nap fogadása: Dave Chisnall-Vincent van der Voort
hatharom.com
180-as száma - Több, mint 8.5
@1.65
Fogadási határidő: vasárnap, 21:45

 



Napi tippjáték kérdés:

 

5.5 felett vagy alatt lesz Dave Chisnall 180-as dobásainak száma?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: vasárnap, 21:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A negyedik játéknap sorsolása: