Bajnokok Ligája

A Chelsea-nek a Barca, a Realnak a PSG lesz túl erős?

Henrik Larsson szerint igen, a svéd legenda megtette tippjeit a Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párosításaira.

Hétfőn sorsoltak a Bajnokok Ligájában, és már a legjobb 16 között igen patinás, akár döntőnek beillő párharcok jöttek össze. Sok esetben nem egyszerű megtippelni a továbbjutót, de a svéd legenda, Henrik Larsson tett erre egy kísérletet.

A 2006-ban a Barcelonával BL-t nyerő Larsson elmondta, hogy a csoportkörös és az egyenes kieséses szakasz mérkőzései között óriási mentalitásbeli különbség van. Az otthon kezdő csapatoknak sokkal jobb egy 0-0, mint az 1-1, míg az idegenben kezdők komoly lépést tehetnek a továbbjutás felé, ha legalább egyszer betalálnak. 

Messiék a Chelsea-vel találkoznak a 16 között. - Fotó: skysports.com

Íme a 46 éves svéd esélylatolgatása és tippjei a párharcokra:

Juventus-Tottenham

"Az az érzésem, hogy ez a párharc sokkal kiegyenlítettebb lesz, mint amire az emberek számítanak. A Juventus mindig veszélyes az egyenes kieséses szakaszban, míg a Tottenham nagyon jó formában van. Úgy gondolom, ez lesz az egyik legkeményebb csata."

Basel-Manchester City

"A Manchester City nyilvánvalóan topfavoritja a párharcnak a brutális formája miatt. Kemény meccsek elé néz a Basel..."

Porto-Liverpool

"Az egyik legkiegyenlítettebb párharc a legjobb 16 között. Mindkét csapat meggyőző volt a csoportküzdelmek alatt, és hihetetlen erős fegyverarzenállal rendelkeznek."

Sevilla-Manchester United

"Úgy gondolom, hogy ez a találkozás elég nyitott. A Sevilla nagyon erős otthon, de, ha a United gólt szerez idegenben, esélyes a továbbjutásra. De ez egy trükkös párharc."

Real Madrid-PSG

"Két végső győzelemre is esély csapat találkozása, szomorú, hogy egyiküktől el kell majd köszönnünk. A Madrid nagyon jól teljesített eddig a pontig, de úgy hiszem, hogy a PSG elviszi ezt a párharcot."

Shakhtar Donetsk-Roma

"A Roma ezt sikerrel veszi. A Shakhtar útja itt véget ér, ami szomorú, figyelembe véve, hogy mennyire jól teljesített a csoportküzdelmek alatt." 

Chelsea-Barcelona

"A Barcelonára teszem a voksom. Egyszerűen túl erősek, túl sok lesz a Chelsea számára, hogy megbirkózzon vele."

Bayern München-Besiktas

"A Bayern komoly favorit a továbbjutásra. A Besiktas eddig jól muzsikált, de itt véget ér az útja." 

Larsson a nyolc párharcból öt esetben megtippelte a továbbjutót - City, PSG, Roma, Barcelona, Bayern -, amely kombiban történő megjátszása 4.11-szeres pénzzel kecsegtet.
Ki nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
Manchester City 3.80
Bayern München 5.50
PSG 5.75
Barcelona 7.50
Real Madrid 8.25
Manchester United 14.50