Magyar foci

Nagytakarítás lesz a Videotonnál a téli szünet alatt

Minimum hat játékosnak megköszöni a munkáját Marko Nikolics, a székesfehérváriak szerb mestere.

Hat játékosnak adja ki az útját Marko Nikolics. - Fotó: vidi.hu

Jól indult Marko Nikolics székesfehérvári pályafutása, hiszen a Videoton az utolsó pillanatig harcban volt az Európa Liga csoportkörért, s a bajnokságban is jól rajtolt a szerb mester által trenírozott csapat. A szezon végére ugyanakkor elfogyott a Vidi, kiesés az NB II-es Vác ellen a Magyar Kupában, vereség a Ferencváros és a Haladás otthonában az NB I-ben, így a második helyről várja a tavaszi folytatást a piros-kék együttes.

"Az előző szezonhoz képest fejlődött a csapat, hiszen az Európa Ligában bejutottunk a rájátszásba, a bajnokságban pedig négy ponttal többet szerzett a gárda, mint tavaly ilyenkor. Természetesen ez azonban nem elég" - kezdte év végi értékelését Nikolics a vidi.hu-nak.

A szakvezető kitért arra is, hogy voltak nagyon jó pillanataik, de olyanok is, amikor öt meghatározó játékost kellett nélkülöznie, illetve a szezon végére teljesen elfogyott a csapata.

"Hat hónapja dolgozunk a Videotonnál a stábommal, ennyi idő alatt jobban megismertük a csapatot, a klubot és a bajnokságot. Ebben a pillanatban pontosan tudom, hogy mit kell tennünk a jövőben ahhoz, hogy az elsők legyünk és megszerezzük a bajnoki címet, amely a klub elsődleges célja a szezonra. Változtatásokra lesz szükség. Minimum hat játékostól el kell köszönnünk, szükségünk van vérfrissítésre, minőségi és jó mentalitású játékosok kellenek. Olyan játékosok kellenek, akik osztoznak az ambícióimban. A szezon második felében harcos, ambiciózus csapatot szeretnék, egy olyan csapatot, amely mindent megtesz a pályán a győzelemért, kifogások nélkül. Olyan csapatot, amely minden meccsen nyerni szeretne."

Az NB I küzdelmei február 24-én folytatódnak, a Videoton a Vasas együttesét fogadja. Arra a mérkőzésre még nem lehet fogadni a    -n, arra viszont igen, hogy a székesfehérvári csapat, vagy a legnagyobb riválisa, a Ferencváros végez előrébb a tabellán.

Ki végez előrébb az NB I-ben? -  
Ferencváros Videoton
1.70 1.90
[2539013] 2018-02-24 17:00:00 Videoton - Vasasx;