Darts-vb

Megizzadt Taylor a továbbjutásért

  • Cesc18

Komoly meglepetés nélkül ért véget a világbajnokság második napja.

Japán-ausztrál csatával indult a jubileumi, 25. PDC darts-világbajnokság második, pénteki játéknapja. Igazi kiélezett harcot láthattunk Seigo Asada és Gordon Mathers között, hiszen döntő szett, döntő leg döntött a győztes kilétéről, aki a japán lett. Asada két 100 feletti kiszállót is dobott és közel 90-es átlaggal zárt, tehát abszolút megérdemelte a továbbjutást. 

A juniorok után a profik között is megmutatta Van den Bergh. - Fotó: skysports.com

Az igazi show azonban csak ezután következett, elsőként Stephen Bunting és Dimitri Van den Bergh lépett színpadra. Mindketten már a meccs elejétől kezdve kegyetlenül fogyasztották a pontokat, de a fontos nyilak a friss junior világbajnok belgának ültek pontosabban. Bunting 101.34-es átlaggal és egy csodás 170-es kiszállóval is 0-2-es hátrányba került, miután Van den Berg a 108-at súrolta.

A színvonal a folytatásban sem nagyon esett, a harmadik felvonásban Buntingnak összejött a szépítés, majd egy újabb magas kiszállóval (144) nagyon elkezdte a negyediket is. Van den Bergh azonban nem engedett a szorításból, döntő legre kényszerítette az angolt, aki az életben maradásért küzdve nem találta a triplákat, ezt pedig a belga kőkeményen megbüntette. A döntő szett így elmaradt, de ahogyan arra előzetesen is számítani lehetett, briliáns meccset vívtak. 

Van den Bergh 104.16 pontos körátlaga a negyedik legjobb a vb-k történetében, amit az első körben dobtak.

Forrás: www.facebook.com/pdchungarianfanclub/

Buntingék megadták az alaphangot Phil Taylor és Chris Dobey összecsapásának, de a két angol meglehetősen idegesen kezdte a mérkőzést. A világbajnokság után visszavonuló stoke-on-treni legenda azonban éppen a legjobbkor, az első szett döntő legében húzott elő valamit a régiből és egy 12 nyilast villantott. Taylor a másodikat már sokkal kényelmesebben nyerte, a harmadik felvonásban viszont ismét döntő legbe bonyolódtak. Ezúttal azonban Dobey volt a jobb, és egy 11 nyilassal szépített.

A kezdeti idegesség után megérkezett a meccsbe a fiatal angol, a negyedik szettben 104-es kiszállóval brékelt és kezdhetett az egyenlítésért. El is jutott szettnyilakig, de ott kifogott rajta a dupla 16, Taylor pedig ezt rutinból büntette. A legenda kezdhetett a győzelemért, és bár nyomás alatt kellett dobnia, nem hibázott. 

Ha nem is könnyedén, de győzött Taylor. - Fotó: skysports.com

Nem hozott igazán parádés játékot a meccs, de három szett is döntő legben dőlt el, így kifejezetten izgalmasan alakult. Megizzadt Taylor, ám nüanszokon múlt, hogy nem lett ennél is szorosabb. 

Az est utolsó mérkőzésén ismét Asadát, illetve azt a Rob Crosst szólították színpadra, aki minden idők legmagasabban rangsorolt debütálójaként érkezett az Ally Pallybe. Cross már rögtön az első meccsén 100 feletti átlaggal mutatkozott be és teljesen simán, 3-0-ra győzte le a japán játékost.

PDC darts-vb, 2. játéknap (december 15, péntek) eredmények:
Meccs Eredmény
Seigo Asada-Gordon Mathers 2-1
Stephen Bunting-Dimitri van den Bergh 1-3
Phil Taylor-Chris Dobey 3-1
Rob Cross-Seigo Asada 3-0

Kattints a képre a játékért!