Premier League

Képes-e megviccelni a Tottenham a Manchester Cityt?

Pep Guardioláéknak nem megy az utóbbi években a Tottenham ellen, ha viszont legyőzik a "mumust", akkor tényleg bajnokok.

A City a szombati rangadó esélyese a bukik szerint. - Fotó: Twitter

A Premier League 18. fordulójában egy rangadót rendeznek, méghozzá szombat kora este az Etihad Stadionban, ahol a Manchester City a Tottenham együttesét fogadja. Igaz, a bukmékerek szerint nem beszélhetünk rangadóról, véleményük szerint borítékolható a hazai siker.

1x2    
Manchester City Döntetlen Tottenham
1.52 4.40 5.50

Ez nem meglepő, sőt tulajdonképp érthető is, hiszen Pep Guardiola alakulata hihetetlen formában van, ugyanis a legutóbbi 15 bajnokiját zsinórban megnyerte, egy hete a városi riválisa, a Manchester United otthonában győzött, majd szerdán a Swansea-t döngölte földbe, Walesben.

Olyannyira bombaformában van a City, s perpillanat akkora különbség van a gárda, s a liga többi együttese között, hogy egyesek már arról beszélnek, hogy az Égszínkékek lehetnek az Arsenal után a következők Angliában, akik vereség nélkül hozzák le a bajnokságot.

Nos, ez még jóval odébb van, hiszen 21 forduló van a jelenlegivel hátra, s a Tottenham egy igen kellemetlen ellenfél még úgy is, hogy Guardiola mindössze Benjamin Mendy, John Stones és Vincent Kompany szolgálataira nem számíthat a hétvégén.

[2522919] 2017-12-16 18:30:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx;5

A vendégeknek egyébként fekszik a hazaiak stílusa, hiszen az elmúlt két szezonban játszott négy egymás elleni bajnokijuk közül a Spurs háromszor is győzelmet ünnepelhetett a City ellen, a januári találkozásuk alkalmával pedig 0-2-ről álltak fel Harry Kane-ék az Etihadben, s szereztek egy roppant fontos pontot.

A londoniaknak idén egyébként is jól megy a nagy meccseken, hiszen a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligájában négy pontot szereztek két meccsen, a Dortmundot pedig oda-vissza verték. A gárda továbbá jó formának örvend, hiszen a legutóbbi három tétmeccsét zsinórban megnyerte, ennek is köszönhető, hogy a Premier League-ben beverekedte magát a legjobb négy közé. És, ha mindehhez hozzátesszük, hogy Mauricio Pochettino csak Davinson Sánchezre, Victor Wanyamára és Toby Alderweireldre nem számíthat a hétvégén, akkor bizony lehet keresnivalója a Spursnek Manchesterben.

Ugyanakkor, ahogy fentebb említettük, a bukiknál toronymagas favorit a City, hiszen háromesélyben 1.52-szeres oddson fogadhatunk a hazaiakra a    -n, míg a vendégek sikere 5.50-szeres, a döntetlen pedig 4.40-szeres pénzt érne.

A fogadóirodák szerint a gólzáporra igen nagy esély mutatkozik, a 2,5-nél több találatra ugyanis csak 1.45-szörös oddsot kínál a magyar állami iroda, míg, ha mindkét csapat betalálna, akkor a feltett tétünk mindössze 1.55-szörösét kapnánk vissza.

[2522919] 2017-12-16 18:30:00 Manchester City - Tottenham Hotspurx;
237903