Darts-vb

Színpadon Taylor, de Buntingék ellophatják a showt - napi tippek a vb-re!

Pénteken újabb négy mérkőzést rendeznek a világbajnokságon, többek között Phil Taylor is tábla elé áll.

Csütörtökön, a jubileumi 25. PDC darts-vb nyitónapján a világelső és címvédő Michael van Gerwen mellett továbbjutott még Steve Beaton, James Wilson és Gerwyn Price is. Pénteken újabb négy mérkőzést rendeznek Londonban.

PDC darts-vb, 2. játéknap - péntek (december 15.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Seigo Asada-Gordon Mathers 2.10 1.60
21:00 Stephen Bunting-Dimitri van den Bergh 1.60 2.05
22:00 Phil Taylor-Chris Dobey 1.10 5.50
23:00 Rob Cross-Asada/Mathers - -

A mai napon már az első előselejtezős meccsre is sor kerül, méghozzá Seigo Asada és Gordon Mathers főszereplésével. Egy ilyen meccsbe mindig lutri belenyúlni, ám soha nem szabad átsiklani felette, ugyanis ezeknél a bukmékerek csak sötétben tapogatóznak. Mindketten először játszanak majd az Ally Pally színpadán, ám Asadának van rutinja BDO-világbajnokságról, így inkább rá fogadnánk, mint az ausztrálra, aki elsősorban csak az óceániai tornákon indul. A győztes jutalma egyébként, hogy a főtáblán a 20. kiemelt Rob Crosszal játszhat. Cross is most debütál majd a világbajnokságon, de klasszisokkal jobb, mint Asada vagy Mathers, így csak a különbség lesz a kérdés. 

Nehéz rajt vár a 21. kiemeltre. - Fotó: skysports.com

Sokkal több izgalmat tartogat Stephen Bunting és Dimitri van den Bergh összecsapása. Mindketten jól muzsikáltak novemberben, előbbi a Players Championship nagydöntőjében és a Grand Slamen is a legjobb 16 közé jutott, míg utóbbi megnyerte a junior világbajnokságot.

Kellettek már Buntingnak ezek az önbizalom növelő győzelmek, főleg így a vb előtt, de bármennyire is jól játszik, Van den Bergh kamerák előtt is tud 100 feletti átlagot, így nagy összegben nem fogadnánk az angol továbbjutására.

Tavaly mindketten döntő szettben kaptak ki az első körben és nem lennénk meglepve, ha valamelyikük ismét így búcsúzna - az over 4.5 szett tipp 2.62-es oddson fogadható. Nem csak szoros, de színvonalas játék is várható, méghozzá sok 180-nal megspékelve. Ennek megfelelően az állami irodában 8.5-nél húzták meg a line-t, de 5 szett esetében ezt könnyedén megugorhatják. Van den Bergh például a tavalyi vereségekor 9-et dobott... Néhány külföldi iroda egyébként 9.5-ös határral tette ki.

Az idei vb-re beújított a   , így immáron már az állami irodában is fogadhatunk a 180-ak számára! 

Nap fogadása: Stephen Bunting-Dimitri van den Bergh
hatharom.com
180-ak száma - Több, mint 8.5
@1.75
Fogadási határidő: péntek, 21:00

Az est fő attrakciója természetesen a világbajnokság után visszavonuló Phil Taylor mérkőzése lesz, akire Chris Dobey személyében egyáltalán nem vár könnyű ellenfél. 

Taylort a sportsmail arra kérte, hogy 10-es skálán értékelje a karrierjét.

Hét. Hogy miért? Négy döntőt veszítettem el. Vannak olyan meccsek, amiket nem kellett volna elbuknom. Tudom, mit tettem rosszul. Lusta vagyok. Kereshetsz 1 millió fontot hetente, de unatkozol, mert mindig ugyanazt csinálod.

A stoke-on-trenti legendának ez lesz zsinórban a 29. világbajnoksága és még soha nem fordult elő vele, hogy az első körben kiesett volna. Ugyan 16-szoros bajnokként nyugodtan állhat oda utolsó profi versenyére, de ne legyen kétségünk afelől, hogy győzni szeretne és csalódásként élné meg, ha Dobey ellen kiesne. 

Ez tipikusan "nobet" meccs, 1.10-ért nem éri meg Taylorra fogadni, de ellene sem mernénk rakni. 



Napi tippjáték kérdés:

 

3.5 alatt vagy felett lesz Phil Taylor 180-as dobásainak száma?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: péntek, 21:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A második játéknap sorsolása: