Premier League

Melyik topcsapat bukja végül a BL-t?

Habár mind a hat kandidált kvalifikálhatja magát máshogyan is a BL-be, lassan nem árt matekozni.

Nézőponttól függően nevezhetjük a Premier League idei kiírását akár nagyon izgalmasnak és nagyon egyoldalúnak is. Talán 17 forduló elteltével nem túlzás kijelenteni, hogy a bajnoki cím eldőlt, miként arra is jó szívvel fogadnánk, hogy a MU és a Chelsea küzd majd meg az ezüstéremért. De akkor vajon ki lesz a nevető negyedik, aki kivívja a BL-indulás jogát?

A bajnokság feléhez közeledve három gárdát, a Tottenhamet, a Liverpoolt és Burnley-t találjuk 31 ponttal a negyedik pozícióban, míg az Arsenal 30 ponttal követi őket. Láttunk ugyan nemrég egy leicesteri csodát, de talán nem kockáztatunk nagyot, ha a bordó-kékeknek inkább egy 8-9. helyet szavazunk meg a szezon végére, bármennyire is végtelenül szimpatikus a kiscsapat idei formája.

Nehéz lenne azonban kiválasztani, hogy a maradék három jelöltből ki is érhet oda a negyedik helyre, hiszen egyikük sem nyújt konzekvensen jó teljesítményt, sokkal inkább jellemzőek rájuk az érthetetlen bukdácsolások.

Melyik csapat végez a top4-ben a Premier League-ben?
Manchester City 1.001
Manchester United 1.11
Chelsea 1.25
Liverpool 1.72
Tottenham 2.00
Arsenal 2.62
Leicester 41.00
Burnley 67.00
Everton 151.00

A Tottenham példának okáért hét pontot is elszórt zsinórban a Watford-Leicester-WBA trió ellen, ráadásul a Spurs továbbra is hagyományosan gyenge az igazán nagy rangadókon. Ezen a tényen pedig nem sokat segít az sem, hogy Kane-éknek hétvégén az Etihadban van jelenésük, majd a Burnley-hez látogatnak.

Ha a liverpooliaknak éppen olyan napjuk van, élmény nézni a csapat játékát - Fotó: Archív

Rendkívül kétarcú csapat benyomását kelti a Liverpool is, amely képes ötöt lőni bárkinek, de bennük van egy 0-0- is az augusztus közepe óta nyeretlen WBA ellen. A potenciál talán Jürgen Klopp csapatában van meg a legjobban, hiszen

ha a Mané-Szalah-Coutinho-Firmino négyes a pályán van, átlagosan 23 percenként képesek betalálni a Mersey-partiak.

Sok azonban a kérdőjel a csapat jövője kapcsán, hiszen Coutinhót nagyon vinnél a Barcelona, míg Szalah bármennyire is csodálatosan kezdte az évet, a teljes szezont így aligha lehet végigcsinálni.

Szintén sok minden eldől télen az Arsenal kapcsán is, amikor is Özil és Alexis Sánchez is távozó portéka lehet. Arséne Wenger csapata idén sem vitézkedik kiegyensúlyozottan, de nekik az lehet az előnyük a riválisokkal szemben, hogy az Európa Ligában könnyebb lesz idén révbe érni, mint a Bajnokok Ligájában.

És vajon mi a helyzet, ha valami merészet szeretnénk húzni? Igencsak gazdagok lehetünk, ha hiszünk a tündérmesékben és a Burnley-Leicester-Everton triumvirátust varázsoljuk a negyedik pozícióba. Ennek persze viszonylag kicsi a realitása, de mindenképpen kedvező hír lehet a fogadáson gondolkozóknak, hogy a Rókák és a liverpooliak is könnyen nyerhető bajnoki előtt állnak a 18. játéknapon.

2017-12-16;47
2017-12-17;47
2017-12-18;47
237903