Darts-vb

Világbajnok ellen kezd Van Gerwen - napi tippek a vb-re!

  • Cesc18

Csütörtök este négy meccsel elrajtol a 2018-as PDC darts-világbajnokság, mi pedig egy speciális fogadással támadunk.

Rögtön a világbajnokság nyitónapján színpadra lép a címvédő Michael van Gerwen, de rajta kívül még két világbajnok, Christian Kist és Steve Beaton is tábla elé áll, igaz, ők a másik szervezetnél ültek fel a dartsvilág trónjára. Előbbi éppen a hollanddal meccsel majd, szóval már az első napra jut egy jó kis összecsapás, még ha az oddsok nem is ezt mutatják.

PDC darts-vb, 1. játéknap - csütörtök (december 14.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Steve Beaton-William O'Connor 1.50 2.25
21:00 James Wilson-Krzysztof Ratajski 1.85 1.80
22:00 Michael van Gerwen-Christian Kist 1.01 8.75
23:00 Gerwyn Price-Ted Evetts 1.35 2.80

Beaton nélkül már elképzelni sem tudunk egy világbajnokságot, igazi elnyűhetetlen figurája a mezőnynek, ez lesz zsinórban a 17. PDC vb-je, de előtte 10 BDO vb-n is érdekelt volt. Ezzel szemben William O'Connor debütálni készül az Ally Pallyben, első alkalommal sikerült kivívnia az indulás jogát. A nagyszínpadi rutin miatt mindenféleképpen a Bronz Adonisz a meccs favoritja, ám O'Connornak akadtak felvillanásai az utóbbi időben, míg Beaton már egyre kevésbé hoz a profik szintjén átütő játékot. Ha korán megnyugszik és felveszi a ritmust az ír, akkor nem lennénk meglepve, ha rögtön az első meccsen borulna a papírforma. 

Steve Beaton 17. PDC világbajnokságán áll tábla elé. - Fotó: skysports.com

Győztesre ettől függetlenül itt nem fogadnánk, azzal viszont erősen szemezünk, hogy 6.5-nél nem lesz több 180-as dobás a meccsen. Egyrészről a show-t nem könnyű megnyitni, vélhetően ideges játékot láthatunk tőlük az elején, másrészről egyikük sem az a kifejezett 180 menő.

Beaton az idei egyik legjobb telejsítményét a vb előtti utolsó tornán, a Players Championship nagydöntőjén nyújtotta, amikor is a negyeddöntőig menetelt. A négy meccsén összesen 9 maximumot dobott, ami 57 legre levetítve elég csekély szám. 

Az idei vb-re egyébként beújított a   , így immáron már az állami irodában is fogadhatunk a 180-ak számára! 

Nap fogadása: Steve Beaton-William O'Connor
hatharom.com
180-ak száma - Kevesebb, mint 6.5
@1.65
Fogadási határidő: csütörtök, 20:00

James Wilson tavaly nagyon szépen kezdett felkapaszkodni a profi mezőnyben, idénre azonban alább hagyott a lendület, így a debütáló Krzysztof Ratajski ellen sem lehet egyértelmű favoritnak kikiáltani. Sőt, ahogyan azt az oddsok mutatják, inkább 50-50-es csata előtt állunk. Ratajskival egyébként nem sok PDC major tornán találkozhattunk eddig, ám nekünk magyaroknak ismerős lehet a neve, hiszen sok borsot tört hazánk fiai orra alá a European Tour selejtezőiben. Ügyes játékos, kíváncsian várjuk, hogy mire lesz képes egy számára idegen terepen. Wilson elég stabilan hozza a 90 körüli átlagokat, de az Eb-n a lengyel is megmutatta, hogy kamerák előtt sem jön zavarba. 

Könnyű rajt vár a címvédő Van Gerwenre. - Fotó: hatharom.com

Az est harmadik ütközetén kerül sor a világbajnokok csatájára, ám könnyen lehet, hogy ez lesz a nap legegyoldalúbb meccse, hiszen Kist bár vb-győztes, de a profik között eddig kevésszer mutatta meg a tehetségét, ráadásul ősszel egy kellemetlen kézsérülés is nehezítette a dolgát. Az Eb-n szégyen szemre 0-6-tal és 64-es átlaggal esett ki, míg a Players Championship nagydöntőjében 80-as átlagra volt képes. Nem is nagyon kell ecsetelni, hogy ilyen teljesítményekkel még a tisztes helytállásra sincs esélye Van Gerwen ellen. Szóval csak papíron mutat jól ez a párharc, valójában 3-0-ra áll a meccs. 

A nyitónap zárótalálkozóján Gerwyn Price és Ted Evetts csap össze. Előbbinek illene győznie, hiszen jóval több kamerák előtt megvívott meccs van már a háta mögött, az Ally Pallyben is érdekelt volt az elmúlt években, míg Evetts a maga 20 életévével nem túl tapasztalt és a vb-n is most debütál. Ami Price ellen szól, hogy nyeretlen még Londonban, ugyanakkor soha olyan sikeres szezonja nem volt még, mint az idei, tehát itt az ideje, hogy meccset nyerjen a vb-n.

 



Napi tippjáték kérdés:

 

130.5 pont alatt vagy felett lesz az első játéknap legmagasabb kiszállója?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: csütörtök, 20:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

Az első játéknap sorsolása: