Női kézi-vb

Egy over és egy hendi az elődöntőkre - napi tippek a vb-re

A németországi női kézilabda-világbajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt. Eddig 9/8 a mérleg, lássuk milyen tippsorral készültek az elődöntőkre.

A holland-norvég meccs ismét a gólokról szólhat. - Fotó: Facebook

Hollandia-Norvégia
Tipp: Több, mint 52,5 gól
Odds:
1.40 @ Tippmixpro

Az első elődöntőben gyakorlatilag a világ két legjobb támadósorával rendelkező női válogatottja csap össze, hiszen a hollandok és a norvégok néznek farkasszemet.

A skandinávok a svédek elleni botlásukat már feledtették, hiszen a spanyolokat és az oroszokat is játszi könnyedséggel fektették két vállra a rájátszásban, úgy, hogy mindkétszer 30 lőtt gól fölé jutottak. A hollandok a japánok ellen majdnem botlottak, hiszen hosszabbítást követően jutottak tovább, a csehek ellen viszont már nagyjából hozták azt, amit tudnak, legalább is támadásban.

Noha a torna végénél járunk, amikor már óriási a tét, ilyenkor azért a védekezésben már komolyabb hibák is becsúsznak, de enélkül is az over felé hajlunk. Hogy miért? Nos, a felek az utóbbi időkben rendre órási téttel bíró találkozókon feszültek egymásnak, s az általunk támasztott határ rendre leeset.

Hollandia-Norvégia utolsó három egymás elleni tétmérkőzése
Dátum Mérkőzés A meccs tétje Eredmény Összesített gólszám
2016. 12. 18. Hollandia-Norvégia vb-döntő 29-30 59
2016. 08. 20. Hollandia-Norvégia olimpiai bronzmérkőzés 26-36 62
2015. 12. 20. Hollandia-Norvégia Eb-döntő 23-31 54

Vagyis, ha a felek nagyjából hozzák azt, amit tudnak - vagy úgy alakul a mérkőzés, hogy a találkozó végén valamely együttesnek kockáztatni kell -, akkor úgy véljük, hogy nagy esély van arra, hogy a németországi világbajnokság első elődöntőjében legalább 53 találat szülessen.

Svédország-Franciaország
Tipp: Franciaország +2,5
Odds: 
1.25@ Tippmixpro

A háromesélyes szorzókból is látható, hogy a svéd-francia elődöntő teljesen kiszámíthatatlan, igazi ki-ki meccsre számíthatunk.

A svédek ugyan a nyitómeccsükön nagyot betliztek a lengyelek ellen, azóta viszont szárnyalnak, és többek között a norvégokat és a dánokat is legyőzték, ami igazán komoly fegyvertény.

A francia gárda hasonló utat jár be, az első meccsén kikapott Szlovéniától, onnantól viszont meggyőzően teljesít, az egyenes kieséses szakaszban Magyarország és Montenegró ellen is magabiztosan húzta be meccsét.

Mindkét válogatottnál kiváló a csapategység, ami előrevetít egy szoros végeredményt. Nagy küzdő mindkét fél és klasszisokat is találunk mindkét oldalon.

A svédek három éve nem tudják legyőzni a franciákat, akik egy hajszállal talán most is esélyesebbek, de a tét nagysága - és a játékvezetők szerepe - miatt inkább lebutított hendikeppel próbálkozunk.

hatharom.com
Hollandia-Norvégia Több, mint 52,5 gól
Svédország-Franciaország Franciaország +2,5
@1.75
Fogadási határidő: péntek 17:30