Darts-vb

Ez a fogadás, ami minden dartsfanatikust megmozgat

Csütörtökön elstartol a darts-vb, a legtöbb szurkolót pedig leginkább a 9 nyilas játék izgatja.

Ha darts, akkor 9 nyíl. A szurkolók és fanatikusok megőrülnek a tökéletes játékért, és hát hol máshol várhatják epekedve, mint a londoni világbajnokságon.

A tavalyi tornán nagy meglepetésre egyetlen kilencnyilas játékot sem dobtak a játékosok, a PDC-vb-k utolsó 9 nyilasa Gary Anderson nevéhez fűződik, aki a 2016-as torna elődöntőjében Jelle Klaasent kínálta meg egy tökéletes leggel.

2015-ben sem láthattunk egyetlen kilencnyilast sem, de a 2014-es, a 2013-as, a 2012-es és a 2011-es vb-n is összejött a perfekt három kör, a PDC-vb-k történetében összesen 9 tökéletes leget jegyezhettünk fel.

Az Ally Pally-ben a világ legjobb játékosai állnak színpadra, így nem csoda, ha a bukmékerek nagyobb esélyt látnak arra, hogy lesz idén kilencnyilas játék, mint arra, hogy nem.

Lesz 9 nyilas a vb-n?
Igen Nem
1.61 2.20

Tv-s versenyen 2017-ben két tökéletes játékot dobtak: áprilisban Adrian Lewis a Premier League 11. fordulójában Barneveld ellen, októberben pedig Kyle Anderson Michael van Gerwen ellen az Eb-n dobott hibátlanul.

Hogy a vb-n ki lehet az, aki a legnagyobb boldogságot okozza a drukkereknek, az fogós kérdés, hiszen gyakorlatilag a mezőny összes tagja potenciális jelölt. Nyilván a topsztárok nagyobb eséllyel dobhatnak 9 nyilast, ami az oddsokból is pontosan lekövethető. A legkisebb szorzója MvG-nek van, a holland címvédőt Gary Anderson, Phil Taylor, Peter Wright és Rob Cross követi.

Érdekesség, hogy bár a legtöbb tévés kilencnyilas Phil Taylor nevéhez fűződik (11), az angol legendának még soha nem sikerült vb-n megdobnia a három kört. Ki tudja, talán az utolsó fellépésén összejön neki...

9 nyilas kiszálló
Michael van Gerwen 3.00
Gary Anderson 4.33
Peter Wright 6.50
Rob Cross 6.50
Phil Taylor 4.50
Mensur Suljovic 10.00
Daryl Gurney 7.00
Adrian Lewis 7.50
Raymond van Barneveld 9.00

Kattints a képre a játékért!