NB I

Komikus magyar futball - ne hagyd magad lerántani, mert eltiltanak!

Nem csak kiállítást, még eltiltást is ért a Diósgyőr-Debrecen mérkőzésen történt lerántás. Csak épp nem a vétkest büntették.

Fotó: Archív

Rendkívül feszült, indulatos keleti derbit játszott egymással a Diósgyőr és a Debrecen csapata szombat délután Mezőkövesden. A remekül kezdő miskolciak végül 3-2-re tudták legyőzni az őszi harmadik Debrecent, melynek köszönhetően Bódog Tamás együttese is a felsőházban telel. A 90 perc azonban távolról sem múlt el következmények nélkül.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága ugyanis négy meccsre elmeszelte azt az Alesandar Jovanovicot, aki a szünetben balhézott. A testület hivatalos indoklása szerint "a mérkőzés első félidejének lefújása után, még a játéktéren, amikor a labda nem volt játékban arcon ütötte ellenfelét". Az M4 Sport felvételei alapján egyébként egyáltalán nem volt olyan vészes a korábbi Fradi-játékos tette, amely ilyen volumenű eltiltást ért volna. A hajdúsági klub elöljárói jelezték is, hogy fellebbeznek az igazságtalannak vélt döntés ellen.

Ferenczi János esete azonban kristálytiszta volt már elsőre is, igaz, az ő kiállítása nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét. A 96. percben a balhátvéd Eperjesi Gáborral csapott össze és noha a felvételek alapján teljesen egyértelműen a "hazaiak" játékosa rántotta le Ferenczit, mégis a Loki bekkjét küldte zuhanyozni Bognár Tamás játékvezető.

Az MLSZ-nél azonban mégis úgy ítélték meg, hogy jogos volt a piros és a Loki játékosát meszelték el egy mérkőzésre. Hogy ez jogos volt-e vagy sem, ezt a videót megtekintve bárki eldöntheti.

[2539009] 2017-12-09 16:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;
Ki nyeri a magyar bajnokságot?
   
Ferencváros 1.80
Videoton 2.00
Debrecen 10.00
Honvéd 15.00
Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
Ki végez előrébb?    
Debrecen 1.70
Honvéd 1.90
Ki végez előrébb?    
Újpest 1.80
Diósgyőr 1.80
239099