Premier League

Jól kereshetünk, ha folytatódik Rooney-ék sikerszériája

Az Everton a gyengélkedő Newcastle United vendége lesz szerda este. A liverpooliakkal triplázhatunk.

   
Newcastle Döntetlen Everton
2.35 3.15 3.00

Az egyik oldalon most kezdenek végre megjavulni a dolgok, míg a másikon most romlott el, ami csak elromolhat. Az edzőváltás után új ihletet kapó Everton a Newcastle United vendége lesz a 17. forduló talán legérdekesebb mérkőzésén, és bizony egyáltalán nem lenne ördögtől való ötlet az underdogra fogadni.

Rafa Benítez csapata ugyanis a remek szezonkezdet után komoly gödörbe került. A United úgy szerzett mindössze egyetlen pontot az utolsó hét meccsén, hogy emellett a Szarkák 17 gólt kaptak és hazai pályán a Bournemouth, a Watford és a Leicester ellen sem tudtak semmit sem elérni. Noha a Newcastle papíron újoncnak számít, azért ezt a formát nemigen nézik csendben a Tyne partján.

"Nem csak az számít, hogy kikapunk, hanem az is, hogy hogyan..." - kezdte nyilatkozatát Benítez, utalva arra, hogy a Leicester és a Chelsea ellen is győztes helyzetből maradtak pont nélkül, ráadásul a Rókák éppen a korábbi United-játékos, Ayozé Perez kései góljával tudtak nyerni a St. James' Parkban.

[2522909] 2017-12-13 20:45:00 Newcastle United - Evertonx

"Sokat beszéltünk már arról, hogy mennyire tapasztalatlan a csapat, de nem kesereghetünk sokáig, gyorsan megoldást kell találnunk a gondjainkra. Ha minden rendben lenne a csapatnál és megfelelő intenzitással tudnánk végigjátszani egy meccset, még az olyan kései gólok sem kellene problémát okozzanak, mint amit kaptunk a Leicester ellen.

Nagyon könnyű azt mondani, hogy csak vissza kell szereznünk az önbizalmunkat és keményen kell dolgoznunk, de valójában tényleg csak erről szól az egész" - mondta a spanyol mester.

Ami az Evertont illeti, a vendégeknél viszont újra fényesen ragyog a nap a Goodison Park felett, 4-0 a WHU, 2-0 a Huddersfield, 3-0 a Limasszol ellen, majd egy rendkívül értékes pont az Anfield Roadon a városi derbin - vagyis Sam Allardyce fiai önbizalomtól duzzadva várhatják az északi kirándulást.

[2522909] 2017-12-13 20:45:00 Newcastle United - Evertonx;10

Big Sam ráadásul visszatérőknek is örülhet, Jagielka és Keane is hadra fogható, így a védelem kaphat még egy jó nagy adag stabilitást. A vendégeknél ugyan továbbra is sok a sérült, ám ezzel a szezonban már megtanultak együtt élni, és úgy tűnik, december közepére a pótlást is sikerült megoldani.

Ami az egyik oldalon öröm, a másikon bánat, hiszen nem csak a formák között van hatalmas különbség, de az elmúlt években az Everton egyik kedvenc ellenfele éppen a Newcastle volt, amely közel 300 perce nem tudott betalálni a liverpooliaknak.

Mindezen tényezőket nézve, mi sokkal szívesebben fogadnánk a vendégekre, hiszen olvasgatva a különböző szurkoló fórumokat, még a United-fanok sem nagyon hisznek a pontszerzésben. Az Everton győzelmével megháromszorozhatjuk pénzünket, míg ha a biztonságosabb megoldás hívei vagyunk, akkor 1.49-ért az x2-re is megéri lecsapni.

[2522909] 2017-12-13 20:45:00 Newcastle United - Evertonx;
2017-12-12;47
2017-12-13;47
237903