Klub-vb

Ha kegyes lesz a Real Madrid, azzal jól kereshetünk

Megkezdi szereplését a klubvilágbajnokságon a Real Madrid, amely az egyesült arab emirátusokbeli Al-Jazira ellen lép pályára szerdán.

A Bajnokok Ligája győzteseként a Real Madrid csak az elődöntőben csatlakozik a mezőnyhöz, szerda este pedig a házigazda Al-Jazira ellen lép pályára. Bár a fogadóirodák számaiból is látható, hogy a spanyol alakulat kirí ebből a mezőnyből, Zinedine Zidane azért megfutotta a tiszteletköröket.

1x2    
Al-Jazira Döntetlen Real Madrid
31.00 9.00 1.03

"Tavaly sok problémát okoztak nekünk az ellenfeleink, tehát nem gondolom, hogy könnyű lesz megnyerni a klubvilágbajnokságot" - mondta Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón."Nem lesznek könnyebbek a meccsek azért, mert mi vagyunk a Real Madrid. Minden mérkőzésre ugyanúgy fel kell készülnünk" - tette hozzá a francia mester.

Tavaly a Real Madrid az elődöntőben a mexikói Américával, a fináléban pedig a házigazda japán Kashima Antlers ellen meccselt, előbbit 2-0-ra, utóbbit 4-2-re nyerte meg.

A Real Madrid kerete a klub-vbre
Kapusok: Navas, Casilla, Moha.
Védők: Carvajal, Vallejo, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Theo, Achraf.
Középpályások: Kroos, Modric, Casemiro, M. Llorente, Asensio, Isco, Kovacic, Ceballos.
Támadók: Cristiano Ronaldo, Benzema, Bale, Lucas Vázquez,Mayoral.

A Real Madrid célja természetesen a címvédés, ehhez pedig nagyon meg sem kell ráznia magát, hiszen az Al-Jazira után a Gremióval döntőzhet. Zidane azért a legjobb keretével utazott el a közel-keleti túrára.

realmadrid.com

Az ellenfél Al-Jaziráról nem sokat lehet tudni, címvédőként jelenleg az 5. helyen áll a helyi bajnokságban, ahol a Dzsudzsákot is foglalkoztató Al-Wada a harmadik. A klub-vb-n idáig az új-zélandi Auckland City-t (1-0) és a japán Urawa Reds csapatát verte (1-0).

A csapat rendkívül bő kerettel dolgozik, amelynek döntő többségében emirátusokbeli focistákat találunk, de Lassana Diarra és Mbark Boussoufa személyében két sokat látott légiósa is van. Az Al-Jazira edzője egyébként az a Henk ten Cate, aki az 1999/2000-es szezonban az MTK-nál is megfordult.

A klub-vb intézménye inkább szolgálja a sportág népszerűsítését, mintsem szakmai fejlődését, így hiába kínálnak 1.03-as szorzót a Realra, nem valószínű, hogy a blancók felmossák a padlót az arabokkal. Ezt a gondolatmenetet érdemes a fogadásainknál is számba venni és ennek megfelelően opciókat keresni.

Tavaly például a házigazda ellen a Real Madrid egy hatgólos meccset játszott. Most is valószínű, hogy elvárja a közönség a szórakoztatást, így aligha 1-0 vagy 2-0-s végeredmény születik.

Házigazda és szponzor lévén az arab csapat nyilván szeretné tisztesen helytállni és talán egy rúgott gól össze is jöhet a számukra, amire például egészen magas szorzót kapunk.

  • Gólszám 2-3@2.25
     
  • Gólszám 4-5@2.20
     
  • Mindkét csapat szerez gólt@2.70
     
  • Hazai csapat rúgott góljainak a száma: 1 @3.10
[2645354] 2017-12-13 18:00:00 Al-Jazira - Real Madridx;