Német foci

Újra dupláznánk a Bundesligában

Hétvégi sikeres kombink után újra támadunk a Bundesligában, ha ma sem tévedünk, akkor a darazsak és a farkosok hozhatják meg a keddi betevőt.

Didavi remek formában várja a keddi rangadót, 5 gólnál és 6 aszisztnál jár. fotó: bundesliga.de

Wolfsburg - Leipzig
Tipp: 1X
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

A Wolfsburg  az első fordulóban, a Dortmund ellenében elszenvedett 3-0-ás kudarc óta nem talált legyőzőre a Volkswagen Arénában. Öt egymást követő döntetlen után immár rátaláltak a nyerő útra is, hiszen a Freiburgot 3-1-re, legutóbbi hazai meccsükön a Mönchengladbachot pedig 3-0-ra verték. Szép csendben kúsznak fel a tabellán, jelenleg a 11. helyen tanyáznak, de csak 5 pont választja el őket a 6. Hoffenheimtől. A tavalyi csalódást keltő 16. hely után idén szeptemberben Martin Schmidtet nevezte ki a vezetőség a csapat élére, akinek sikerült stabilitást hoznia a védelemben, és jelenleg csak 5 együttesnek van kevesebb kapott gólja a Bundesligában.

Wolfsburg#ger-wolfsburg#5

Gulácsi csapatának úgy tűnik betett a több fronton való szereplés, hiszen bár a 2. helyen vannak a tabellán, immár két meccs óta nyeretlenek a bajnokságban. A pontok elhullajtása duplán fájó, hiszen az hagyján, hogy a Bayern 8 pontra elhúzott előttük, de a mezőny olyannyira besűrűsödött, hogy 5 pontos közelségben 8 csapat lohol a nyakukban. A csapat erőssége a támadószekcióban rejlik, ám idegenben ezidáig mindössze 9 gólt lőttek a 8 lejátszott meccsen, és győzelmi arányuk is negatívba lendül 3-1-4.

Rendkívül fontos lenne a siker Hassenhüttl gárdájának, azonban az utóbbi hetek hullámzó teljesítménye, és a farkasok hazai stabilitása miatt az erősen döntetlen érzetű meccsen az X1-re tesszük le voksunkat.

[2544056] 2017-12-12 18:30:00 Wolfsburg - RB Leipzigx;

Mainz - Dortmund
Tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Odds:
1.50 @ Tippmixpro

A fekete-sárgák nagy nehezen, a jobb később mint soha elv alapján, hétvégén kirúgták Peter Bosz vezetőedzőt, aki 17 éves negatív csúcsot egalizált az utóbb hónapok katasztrofális teljesítményével. Az új mester, Peter Stöger - aki a Köln együttesét 25 év után ismét egy Európai Kupa indulásáig vezette, ám a rémes start után Bosz sorsára jutott - a szezon végig szerződött a Dortmunddal, és a következőket nyilatkozta kinevezése után:

Ez egy nagyon meglepő szituáció, de egyben rendkívüli lehetőség is számomra, és már alig várom, hogy elkezdjem a csapat irányítását.

Lesz min javítania a bécsi születésű szakembernek, mivel újdonsült csapata jelenleg a 8. helyen tanyázik, ám ahogy azt fentebb is említettük lemaradásuk közel sem behozhatatlan. Aubameyangék tehát tiszta lappal kezdhetnek, és ez biztosan plusz motivációt ad majd számukra. Idegenben eddig 3-3-2-es mutatójuk mellé 14-10-es gólarány párosul, és mivel legutóbbi 5 meccsük adok-kapokba torkollott, kedden is hiszünk benne, hogy ez a tendencia folytatódni fog. Mellesleg az eddigi 15 forduló alatt - holtversenyben a Bayernnel - ők lőtték a legtöbb gólt eddig (35), és kapták a 4. legtöbbet (23). A gaboni gólvágó már 12 találatnál jár a szezonban.

Borussia Dortmund#ger-borussia_dortmund#5

A Mainz együttese nincs túl jó formában, legutóbbi 5 hazai meccséből mindössze a tök utolsó Költ tudta megverni, a gólszerzés azonban minden alkalommal összejött nekik. A hétvégi fordulóban 2-2-őt játszottak a Lipcse otthonában, mely alapján bizakodóan nézhetnek a bukdácsoló Dortmund elleni találkozóra. Hazai teljesítmény alapján a középmezőnyben foglalnak helyet, 4-1-3-mas mutatójuk mellé 12-11-es gólarány dukál, azonban csak a védekezésre specializálódott csapatokkal szemben nem keveredtek gólváltásba, 8/5-ször jött a mindkét csapat szerez gólt.
Minden összevetve sok gólos meccset várunk, melyen nem kizárt, hogy a Dortmundnak fog végre kijönni a lépés.

[2544055] 2017-12-12 20:30:00 Mainz 05 - Borussia Dortmundx;
hatharom.com
Wolfsburg - Leipzig 1X
Mainz - Dortmund Mindkét csapat szerez gólt
@2.03
Fogadási határidő: Kedd, 18:30