Darts-vb

Phil Taylort soha nem lehet leírni - összejön "The Power"-nek a 17.?

  • Cesc18

Az angol legenda 2013 óta nem nyert világbajnokságot, de egykori riválisa, a jelenleg Skysports-nál elemzőként tevékenykedő Rod Harrington szerint Phil Taylornak megvan a játéka ahhoz, hogy 17. alkalommal is felüljön a dartsvilág trónjára.

A sportág királya, az 57 éves Phil Taylor utolsó alkalommal rugaszkodik neki a Sid Waddell trófea ismételt elhódításának, mielőtt szögre akasztja szerelését. A stoke-on-trenti legenda idén júliusban 16. World Matchplay-győzelmét könyvelhette el, mellyel bizonyította, hogy még mindig képes felvenni a harcot a legjobbakkal, Rod Harrington pedig úgy véli, hogy "The Power" jó eséllyel pályázik decemberben az oly' régóta áhított 17. vb-címének megszerzésére.

Taylor még egyszer utoljára megmutatja? - fotó: skysports.com

"Megvan a játéka, megvan a statisztikája, és ha nem nyeri meg, az sem számít semmit, mert már 16-szor a legjobbnak bizonyult. De természetesen álom lenne Taylornak egy hasonló menetelés, mint a World Matchplayen."

Ha megnézzük, hogyan játszott idén bizonyos időkben - két tornán is legyőzte Michael van Gerwent, melyekre mindenki emlékszik -, akkor nagy hiba lenne leírni. De tény, hogy kivételes dartsot kell játszania, ha döntőbe akar jutni. 

- vélekedett Harrington, aki hozzátette, hogy Taylornak nyugodtnak kell maradnia és a saját játékára összpontosítani. 

Harrington és Taylor 1995-ben játszott vb-döntőt egymás ellen, melyet 6-2 arányban az "Erő" húzott be. Ez volt egyébként Phil "papa" első PDC vb-címe.

"Azt hiszem, most érzelmeket fog mutatni. Ha Taylor megcsinálja és megnyeri a világbajnokságot, akkor úgy gondolom, azt megfogja könnyezni, hiszen befejezi azt, amiért 30 éve él-hal." - mondta a Skysports-nál elemzőként dolgozó angol. 


A 2018-as világbajnokság csütörtökön veszi kezdetét, Taylor pedig december 15-én, pénteken 21:45 magasságában mutatkozik be a rettentően tehetséges Chris Dobey ellen. 

Fogadás a továbbjutóra    
Phil Taylor Chris Dobey
1.10 5.00