Premier League

A gólszegénység is lehet profitábilis a sportfogadásban

Téli hideg, remekül védekező hazai csapat, gyenge vendégek - mi ez, ha nem gigantikus under?

Fotó: Hertfordshire Mercury

Ha a futballtörténelem legizgalmasabb párharcait szeretnénk górcső alá venni, viszonylag sokadik helyen találnánk meg a Burnley-Stoke találkozót. Az elmúlt években a két csapat randevúi nem hoztak éppen gólparádét, ráadásul a keddi időjárás-előrejelzés is a kedvünkre tesz, ha szeretnénk a kevés góllal nyerni.

Idén szenzációsan szerepel a Burnley, amely nagycsapatokat megszégyenítő eredményességgel hozza le rangadóit. Hazai pályán nyolc találkozón három gólt kaptak csak Wardék, amely holtversenyben a legkevesebb. Ugyanakkor a rúgott gólokban sem bővelkedtek Woodék, hiszen a hat találatnál csak a Swansea mattolta kevesebbszer az ellenfelet.

Más kérdés, hogy a hat rúgott gól a Burnley-nek 14 pontra is elég volt nyolc meccsen, amely a maga nemében hatalmas bravúr.

Lényegesen gyengébben szerepel idén a Stoke City, amely hétvégén a Tottenhamtől szedett be egy laza hetest. Habár a piros-fehérek 20 kapott gólja borzalmasan sok idegenben, igazán csak a rangadókon szórták meg őket, hiszen ebből a 20-ból 12-t a Spurs-City duó jegyez. Mark Hughes mester ne is hagyja szó nélkül a londoni gólzáport, állítólag több személyi változást is eszközöl a csapatban, melynek eredménye a védelem megszilárdítása lehet.

[2522903] 2017-12-12 20:45:00 Burnley - Stoke Cityx;10

A két csapat közös múltja sem bővelkedik gólokban, Burnley-ben például 2004 óta hat bajnokit játszottak, melyeken összesen öt gól esett, de ha az összmérleget nézzük, akkor is azt látjuk, hogy az utolsó 13 tétmeccsükből csipán egyetlen alkalommal ugrották meg a 2.5-es határt.

Emellett a keddi időjárás is kedvünkre való lehet, hiszen -4, -5 fokot mondanak estére Burnley városára és mivel Burnley eléggé északon helyezkedik el, havazást, jeget is tippelnek a meteorológusok.

Mindezek szellemében ne csodálkozzunk, hogy csupán 1.50-et fizetnek a 2.5 gól alatti opcióra, de a bátrak tehetnek pénz az 1.5 gól alattra (2.55) vagy akár a Burnley 1-0-s sikerére, melyre a    5.75-öt kínál.

[2522903] 2017-12-12 20:45:00 Burnley - Stoke Cityx;