Tipp

Tom Bradyék kivégzésre készülnek - erre pakolj a Dolphins-Pats derbin!

Nagy pofonba szaladhat bele kedd hajnalban a Miami a New England ellen a 14. játékhét zárómeccsén.

Nem is olyan régen, két hete Foxborough-ban csapott össze a Patriots és a Dolphins, a lefújást követően pedig 35-17 állt az eredményjelzőn. Tom Bradyék végig uralták a meccset és magabiztos győzelmet arattak. Valami hasonló várható kedd hajnalban a Hard Rock publikuma előtt is. 

Dion Lewis nagy napja

A Miami védelme finoman szólva sem brillírozik a futások ellen, ezt pedig a New England az odavágón Dion Lewisszal tökéletesen ki is használta. A 27 éves futó idei legjobb meccsét játszva, 7.5-ös átlaggal 112 yardot hozott, míg társa, Rex Burkhead 50 yardot gyűjtött, tehát bőven 150 felett szállítottak. Mellettük Bradynek szét sem kellett szaggatnia magát, persze így is kiváló teljesítményt láthattunk tőle, hiszen 4 TD-t is kiosztott. 

Lewis ismét átgázolhat a Miami védelmén. - Fotó: NFL

Valószínűleg Lewisnak ezúttal is nagyon jó napja lesz, de nyilván akkor sem esnek kétségbe Bill Belichickék, ha éppen gyengébben megy majd a futás. Ugyan most Brady kedvenc célpontja, Rob Gronkowski nem öltözik be, de a klasszis QB számtalanszor megmutatta már, hogy nélküle is képes hatékonyan működtetni az offense-t. 29 pontot átlagolnak Bradyék, de a védelem feljavulása mellett nem kell 30 pont fölé menniük, hogy hozzák a tippet. 

A védelem megoldja

A New England-i defense ugyanis megtáltosodott, a szezon elején még 30+ pontokat engedett, az elmúlt hat meccsen viszont összesen 6 TD-t (!) kaptak, ami irtó kevés. Pokolian jó a red zone védekezésük, így sokszor field goalra kényszerítik ellenfelüket. Tény, hogy nem a legerősebb támadóegységekkel találkoztak ezeken a meccseken - bár a Chargers vagy a Falcons offense gyengének sem nevezhető -, de ez akkor is emberes teljesítmény. Arról nem beszélve, hogy a Jay Cutler vezette Miami offense minden, csak nem egy ütőképes egység. Legutóbb a Pats ellen 17 pontra volt jó a Dolphins, ám úgy, hogy kaptak egy ajándék TD-t.

Egy prime time csoportrangadóba mindig necces belenyúlni, de ez esetben komoly minőségbeli különbség van a csapatok között, és hiába nincs Gronk a vendégeknél, így is jóval erősebbek.

Miami Dolphins-New England Patriots
hatharom.com
Pats -10.5
@1.75
Fogadási határidő: kedd, 2:30