Magyar foci

Hemingway elmondta, miért rúgta ki az edzőt

  • ivan

Erik van der Meernek nagyon sokba fájt az a bizonyos hollandoknak adott interjú.

Ahogy arról beszámoltunk, a Paks felett 1-0-s győzelmet követően a Budapest Honvéd bejelentette, hogy meneszti a posztjáról a klubhoz nyáron érkező holland trénert. Erik van der Meer irányításával a bajnoki címvédő kispestiek az őszi tabella negyedik helyét csípték meg, lemaradásuk a 3. helyen álló Debrecennel szemben pedig mindössze három pont, vagyis szakmailag támadható a vezetőedző kirúgása, hiszen a realitások talaján maradva a Honvédtől nem elvárható a címvédés.

A döntés így sokakat meglepett, George F. Hemingway klubelnök azonban az M4 Sport vasárnap esti Góóól! 2 című műsorába  elmondta, mi okozta a törést és mikor döntötte el, megválnak az 50 éves trénertől.

„Nem igaz, hogy az öltözőben megromlott az egység" - fogalmazott Hemingway, majd kitért arra, mi volt az utolsó csepp a pohárban Van Der Meer menesztésénél.

Én sosem azt néztem, hogy az ember, jelen esetben edző, mit csinál, hanem azt, tudja-e teljesíteni azokat a célokat, amiket én kitűztem erre az évre. Nála is ezt néztem, mikor három héttel ezelőtt elgondolkodtam. Neki volt egy nyilatkozata, amelyről azt állította, hogy nem is tett ilyet, majd egy holland újságtól azt tudtuk meg, hogy igenis adott nyilatkozatot"  - árulta el a Honvéd tulajdonosa, aki elárulta, a holland bizonyítékai voltak arra, hogy adott nekik interjút Van der Meer. 

Azt nem feltételezzük, hogy csökkent mentális képességei voltak abban az időszakban, ez ugye őt védené, akkor azt kell feltételeznem, hogy olyan dolgokat mondott, amiért elbocsájtás jár. Normális edző nem nyilatkozik így, tehát valamilyen szinten gyengeelméjű.”

Vagyis mégiscsak az ominózus interjú verte ki a biztosítékot, amelyben a holland tréner többek között Hemingway "sóherségét" és nem megfelelő stílusát is bírálta. Arról az interjúról egyébként mi is beszámoltunk - a részleteket itt tudod elolvasni.

A Budapest Honvéd nem maradt sokáig vezetőedző nélkül, hiszen a csapat irányítását a legutóbb Sopronban és Szegeden dolgozó Supka Attila veszi át.

(via m4sport.hu)

[2539008] 2017-12-09 15:30:00 Honvéd - Paksx;
239099