NFL

Egy hazai, egy vendég, kétszeres pénz

Íme tippmestereink és szerkesztőink legjobb tippjei az NFL 14. játékhetére.

Carolina Panthers-Minnesota Vikings
Tipp: Vikings
Odds:
1.65 @ Tippmixpro

A forduló egyik legkomolyabb rangadója, hiszen a 8-4-gyel álló Carolina a nyolc meccse veretlen, 10-2-vel csoportelső Minnesotát fogadja. Bármennyire is fura, hiába állnak kiválóan a Párducok, még messze nem biztos számukra a rájátszás. A sorsolásuk könnyűnek éppen nem nevezhető, kezdve ezzel a meccsel. A Carolina-offense lelke egyértelműen Cam Newton, azonban ezúttal a liga egyik legbrutálisabb védelmével kell majd felvennie a kesztyűt, ami nem ígérkezik sétagaloppnak. Sőt, megkockáztatjuk, hogy sok hazai pont nem fog a táblára felkerülni. A Minnesota elit futás elleni védelme kihúzhatja a Carolina méregfogát, megalapozva ezzel a győzelmet. 

Keenummal szárnyal a Minnesota. - Fotó: NFL

Ugyan a vendégek támadóegysége sem a legfélelmetesebb a ligában, de Case Keenummal kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak és annyit tesznek, ami a kiváló védelem mellett elegendő a győzelemhez. Defense és offense téren is erősebbnek, összeszedettebbnek érezzük a Minnesotát, így 1.65-ért megéri behúzni a vendég sikert. 

Los Angeles Chargers-Washington Redskins
Tipp: Chargers
Odds:
1.35 @ Tippmixpro

A sérülésektől tizedelt Washington az utóbbi hetekben lejtmenetbe került, a Los Angeles viszont felszálló ágban van és a hátralévő meccseiket elnézve a csoportgyőzelemre is esélyes. Támadásban a Redskinsnek nem sok jót jósolunk, mert a felforgatott, folyamatosan hiányzókkal küzdő támadófal a liga egyik legkönyörtelenebb passzsiettető triójával (Ingram-Bosa-Liuget) fog szembenézni, akik a 4. legtöbb sacket érték el eddig. A washingtoni O-Line viszont a 7. hét óta 27 sackket engedett, ami erre az időszakra vetítve a második legtöbb. Kirk Cousins-nak pokoli napja lehet tehát, mert passzolni nem lesz sok ideje, a Chargers passz elleni védekezése ráadásul szintén remek, így nagyon nehezen fog tudni üres célpontokat találni. Csak futójátékkal pedig nem tudnak majd érvényesülni.

Nyomás Philip Riversen is lesz, hiszen a Redskins pass rush sem gyenge, azonban futás ellen nem teljesít jól a Washington védelme, így Melvin Gordonra egész meccsen alapozhat a Chargers, illetve a tight endek elleni védekezésük is gyenge, ezért Hunter Henry-nek is nagy napja lehet. A Los Angeles kiváló formáját mutatja, hogy a három meccses győzelmi szériájuk alatt a támadósor ligaelső a szerzett pontokban (33,7 / meccs) a megtett yardokban (457,7 / meccs), a passzolt yardokban (350,7 / meccs), a 3. kísérleteket pedig 55,8 százalékban sikeresen oldják meg. Főként az utolsó adat nagyon beszédes, mert ezáltal a Chargers nagyon hosszú támadósorozatokat tud vezetni, folyamatosan fárasztva az ellenfelek védelmét. Ha erre ma is képesek lesznek, akkor kétség sem fér hozzá, hogy legyőzik a lejtmenetbe került Washingtont.

hatharom.com
Carolina Panthers-Minnesota Vikings Vikings
Los Angeles Chargers-Washington Redskins Chargers
@ 2.23
Fogadási határidő: 19:00

Részletek a képre kattintva!