Olasz foci

Megmutathatja az Öreg Hölgy, hogy melyik a legtökösebb csapat Itáliában

Ha a Napoli után az Inter skalpja is összejönne a Juventusnak, az igen komoly erődemonstráció lenne.

   
Juventus Döntetlen Internazionale
1.66 3.60 4.80

Néhány napon belül a Juventus három igen fontos és komoly tettet hajthat végre Európában. A veretlen Napoli idegenbeli legyőzését követően a BL-továbbjutás is összejött, a nyolc nap megkoronázása pedig egy  Derby d'Italia-siker lenne. Ha az Öreg Hölgy zsinórban negyedik mérkőzését is behúzná, bizony alaposan odapörkölne azoknak, akik úgy vélekedtek, véget ért a torinói királyság a csizmán.

Noha a milánóiakról hetek, sőt hónapok óta úgy beszélünk, mint a csapat, amely valahogy nyeregeti a mérkőzéseit, de az igazán átütő, jó játékra még várni kell, azért csak lőttek egy laza ötöst hétvégén Icardiék a Chievónak. A kék-feketék védelme továbbra is talán a legjobb a ligában, ráadásul Spallettiék vállát a kettős terhelés sem nyomja. Szintén jó hír lehet a tar mesternek, hogy fontosabb sérült és eltiltott nincs a csapatnál, így Torinóban a legjobbnak tartott Inter léphet pályára.

[2588471] 2017-12-09 20:45:00 Juventus - Interx

Milánóban tehát minden szép, Icardiék 2016 januárja óta először vezetik a Serie A-t, a Candreva-Perisic-Icardi trió pedig bombaformában futballozik idén.

Sérülések terén kevésbé ideális a helyzet a másik iparvárosban, a hétközi görögországi siker ugyanis több játékost is igencsak lefárasztott, míg Gigi Buffon még korábban szenvedett lábsérülést.

Hosszú idő után ismét nagy rangja van a Juve-Inter derbinek - Fotó: goal.com

"A Napoli elleni sikerünk egy hatalmas lépés volt előre, holnap azonban ismét nagy meccs vár ránk. Nem gyakori, hogy két ilyen nagy rangadó követi egymást a ligában, így most nagyon fontos, hogy fizikálisan is megfelelően felkészüljünk a találkozóra.

Természetesen a szombati meccs még nem egy bajnoki döntő, a Juve, a Napoli, az Inter, a Roma és a Lazio is végig harcolni fog a Scudettóért, ebben biztosak lehetünk" - nyilatkozta Allegri.

[2588471] 2017-12-09 20:45:00 Juventus - Interx;10

A sikeredző a sérülésekről is ejtett néhány szót, amely a fogadókat arra ösztönözheti, hogy várják meg a hivatalos kezdőket majd a tippekkel.

"Buffon sajnos aligha lép majd pályára, és még azt sem tudom, milyen felállásban küldöm fel a középpályásokat. Nagyon sokan fáradtak, így például Pjanic és Dybala is, esetükben a mérkőzés előtt tudok csak dönteni" - mondta a mester.

Noha a Derby d'Italia azért hosszú évek óta nem tündököl régi fényében, azért egyoldalú mérkőzésekről nem lehet beszélni a két csapat esetében. Olyannyira képes megszorongatni az Inter a Juvét, hogy a 2011/12-es szezon óta oda-vissza egyszer sem sikerült a torinóiaknak nyerni, több ízben pedig idegenben pörkölt oda a kék-fekete gárda az Öreg Hölgynek.

A papírforma azért azt mondatja velünk, hogy a Napoli után újabb csapat skalpját szerzik meg Higuaínék, de egészen biztosan kínkeserves siker lesz ez. A hazai győzelemre kínált 1.66-os szorzó nem rossz, ha pedig valaki merészet szeretne álmodni, arra tippel, hogy a Juventus egyetlen góllal nyer, melynek oddsa 3.45 a    -n.

[2588471] 2017-12-09 20:45:00 Juventus - Interx;
2017-12-09;55
2017-12-10;55
2017-12-11;55
241306