NB I

Ha hiszel a szériákban, ezt a tippet nem hagyhatod ki!

A Loki remek formában várja a hétvégét, ráadásul Ferencziék a kedvenc ellenfelükkel találkoznak. Mégis underdogok!

Keleti rangadóra kerül sor az OTP Bank Liga évzáró fordulójában, a Diósgyőr és a Debrecen Mezőkövesden randevúzik a 19. fordulóban. A két vidéki fellegvár eltérő formában várja a rangadót, ám mint arra korábban mi is felhívtuk a figyelmet, a fogadóirodák mégis a miskolci gárdát favorizálják. Érdemes vajon lecsapni az érthetetlenül magas oddsra?

Ha röviden kéne válaszolnunk, csupán annyit mondanánk, hogy igen. A nemzetközi fogadóirodák már csökkentették a Debrecen szorzóját,

ám a Tippmixprónál maradt 2.75 a vendégek sikere, ami azt jelenti, hogy a magyar állami fogadóirodánál lehet a legjobb oddson megjátszani a Loki sikerét.

De miért is tűnik ennyire jó befektetésnek a debreceni siker?

   
Diósgyőr Döntetlen Debrecen
2.50 3.15 2.75

Egyrészt a Debrecen Herczeg Andrással remek teljesítményt nyújt. A novemberi két vereségük teljesen rendben volt, a Ferencváros ellen nagyon szoros 90 percet játszottak, míg a Videoton ellen, bátor támadójátékot felvállalva szaladtak bele egy kiadós pofonba, de a nehézkes tavalyi év után az, hogy a Loki harmadik helyen telel majd, hatalmas érdem. A csapaton ráadásul egy pillanatig sem látszott a listavezető ellen beszedett ötös, a Vasasnak ugyanennyit lőttek, míg a Honvédot is elkapták hazai pályán.

Emellett a Diósgyőr kissé ellentétes utat jár be, az október három győzelmet három vereség és egy 0-0 követte a Mezőkövesd ellen. Bódog Tamás csapatának játéka nagyon erőteljesen függ a válogatott Ugrai Roland játékától, márpedig jelenleg a csatár nincs igazán jó formában, melyet jól demonstrál a Kövesd ellen kihagyott üres kapus ziccere is.

"Egy nagyon jól felkészített DVSC-vel találkozunk szombaton, ellenfelünkkel Magyarország egyik legjobb edzője dolgozik. A pillanatnyi helyezésük alapján biztosan duzzadnak az önbizalomtól, de a hazai pálya előnyét, azaz a szurkolók támogatását élvezve mindenképpen jó esélyünk van meglepetést okozni. A mérkőzés egyértelmű esélyese a vendégcsapat, de a mi játékosaink is jó formában várják az év utolsó mérkőzését. Nincs bennünk semmilyen revánsvágy, még ha fájó vereséget is szenvedtünk az elmúlt bajnokság utolsó fordulójában a Lokitól. Ha akkor nyertünk volna, az nem kisebbítené a mostani sikeréhségünket" - nyilatkozta szimpatikusan Bódog Tamás.

Tavaly a Loki-siker bennmaradást ért Mezőkövesden

Kollégája, Herczeg András is nehéz mérkőzésre számít. A válogatottal is szóba hozott mester kiemelte, hogy nagyon kell majd figyelniük a pontrúgásokkal.

Tavaly a felek egy igen pikáns derbit játszotta az utolsó körben, akkor a Loki akár ki is ejthette volna a Diósgyőrt azzal, hogy nyerni tudott Mezőkövesden, ám végül az MTK botlása miatt maradhattak Ugraiék is az NB I-ben.

A két fél közös múltja nagyon egyoldalú, egy 2014-es MK-sikertől eltekintve az elmúlt évek a Lokiról szóltak, hiszen

az utolsó 16 bajnokiból 13-3-0 a Loki mérlege a rivális ellen.

Habár a mérkőzést semleges pályán rendezik, miskolci szurkolóból lesz majd több, de ez nem jelenti azért azt, hogy egyértelműen a DVTK hajt majd hasznot a kövesdi pályából. A vendégekre kínált 2.75-ös odds nagyon-nagyon magas, nemigen tudunk olyan érvet mondani, amely a hazaiak javára billenti a mérleg nyelvét.

Tippjeink a mérkőzésre
Debrecen nyer @2.75
Döntetlen vagy Debrecen @1.44
Debrecen 3-1-re nyer @19.00
[2539009] 2017-12-09 16:00:00 Diósgyőr - Debrecenx;
2017-12-09;212
239099