Angol foci

Gólokról szólhat a pénteki angol derbi

  • varin

Egyetlen angol bajnokit játszanak pénteken este, ám az annál izgalmasabbnak és gólgazdagabbnak ígérkezik.

Kipukkadóban van a Championship 2017/18-as szezonjának meglepetéscsapata, a Sheffield United utolsó három meccsén kilenc gólt kapva szerzett csupán egy pontot. A Ferencváros korábbi testvércsapata péntek este a Bristol Cityt fogadja hazai pályán, amely felettébb érdekes derbinek ígérkezik.

A vendég Bristol ugyanis szépen muzsikál az utóbbi hetekben, a Crystal Palace Ligakupából való száműzése után hét bajnokin 16 pontot is szereztek Bobby Reidék, amely egészen a harmadik helyig repítette őket, jobb gólkülönbségük miatt pedig éppen a Unitedet előzték be a tabellán.

Sheffield United#eng-sheffield_united#5
Bristol City#eng-bristol_city#5

Lee Johnson mesternek akad viszont fontosabb hiányzója, hiszen a házi góllövőlistán második helyen álló Famara Diédhiou továbbra sem bevethető, jóllehet, a City a fent említett 16 pontot éppen a szenegáli gólvágó nélkül érte el.

Maródi játékos a piros-fehéreknél is lesz, a védekezésért felelős Gary O'Neil és Eros Pisano sem bevethető, igaz, ők inkább csak kiegészítő emberek.

A Sheffield formahanyatlása azért távolról sem hatalmas meglepetés, a szűk keret nemigen bírja el a sérüléseket, ráadásul Chris Wilder csapatának összértéke is a hátsó régióban található az angol másodosztályban.

Fotó: Archív

Első és második ránézésre is nagyon logikus tippnek tűnik, ha mindkét csapattal lövetünk egy gólt, a United esetében az elmúlt nyolc meccsből hétszer is nyerő tipp volt ez, míg a City hármas BTS-szériából érkezik.

Igen nehéz elképzelni, hogy valamelyik csapat nem talál be, az egyik oldalon Billy Sharp és Leon Clarke, a másikon pedig Bobby Reid jó formája lehet garancia a gólra. Véleményünk szerint az x2 logikusabb tipp, mint a United nyeretése, 2-2, 1-2 körüli végeredményt várunk, ám a gólokban talán jobban megéri bízni, mint a háromesélyes kimenetelben vagy a kétesélyben.

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.60
[2529435] 2017-12-08 20:45:00 Sheffield United - Bristol Cityx;