Német foci

Bátor tippel négyszereznénk pénteken

Az otthon még veretlen Stuttgart, a remek formában lévő Leverkusent fogadja.

1x2    
Stuttgart Döntetlen Leverkusen
3.15 3.50 2.10

A Stuttgart két idegenbeli meccs után ismét saját közönsége előtt játszhat a Bundesliga 15. fordulójának nyitómeccsén, és a svábok méltán lehetnek optimisták az előzmények alapján. A Bayern és a Leipzig mellett Hanes Wolf együttese tudta csak megőrizni hazai veretlenségét az idei kiírásban, ráadásul eddig 17 egységükből 16-ot termeltek a Mercedes Benz Arénában. Eddigi 6 meccsükön 5-1-0 mellé 9 lőtt, és mindössze 2 kapott gól társul, ez messze a legjobb a ligában. Sérültekkel nem kell számolniuk a pénteki találkozóra, így a legerősebb 11 próbálja majd meghosszabbítani ezt a remek sorozatot.

Gyakori az ünneplés idén a Mercedes Benz Arénában. fotó: VfB Stuttgart facebook.com
A Leverkusen a tavalyi kiábrándító 12.hely után úgy tűnik visszatér a német élvonal elitjébe. Jelenleg 9 meccse (Gy4-D5) nem találtak legyőzőre, a tavaly sérülésekkel küzdő Volland pedig ismét megtalálta a góllövő cipőjét, immár 9 gólnál jár, ezzel jelenleg a legjobb német gólvágó a ligában. Az utóbbi 4 meccsen egyaránt betalált - ilyen jó szériát legutóbb 2013-ban, a Hoffenheim színeiben produkált.

A gyógyszergyáriak idegenbeli teljesítménye hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen mérlegük jelenleg negatívba billen, 2-2-3, gólarányuk pedig 11-11. Legutóbbi 8 Bundesliga-meccsükből ötször remiztek, és minden alkalommal gólváltás követően alakult ki a végeredmény. A hiányzók tekintetében nem állnak rosszul, hiszen csak két játékos van kényszerpihenőn - a balhátvéd Wendell eltiltás, Aranguiz pedig a Dortmund elleni meccsen elszenvedett sérülés miatt.

A VfB hazai remekelése folyamán például a Dortmund skalpját is begyűjtötte, ám ez nem feltétlen lehet mérvadó a darazsak mélyrepülése folyamán. A Leverkusen az utóbbi két és fél év legjobb formáját mutatja, és a Stuttgart ellen van a legjobb statisztikája az összes csapat közül (33 győzelem). A gólváltás reális opció lehet, és igaz, hogy a mérleg ha egy picit is, de vendégoldalra billen, mi hiszünk benne, hogy az ihletett hazai forma elég lesz 1 pont otthon tartására.

Tudtad?

  • A Leverkusen legutóbbi 12 bajnokiján nem kapott ki a Stuttgarttól (9-3-0)- X2 @2.10
  • A Stuttgart otthon veretlen még az idei szezonban - 1X@1.60
Stuttgart - Leverkusen
hatharom.com
1X2 + Mindkét csapat szerez gólt - Döntetlen és igen
@4.00
Fogadási határidő: 20:30
[2544047] 2017-12-08 20:30:00 VfB Stuttgart - Bayer Leverkusenx;
239384