Tenisz

Aki a legtöbb borsot törheti Federer és Nadal orra alá 2018-ban

Juan Martín del Potro komoly fenyegetést jelent a nagy négyesre.

Pokoli idény vár jövőre az idei szezonban brillírozó Roger Federerre és Rafael Nadalra, ugyanis visszatér az immáron Andre Agassi mellett Radek Stepanekkel is készülő Novak Djokovics, a brit Andy Murray és a svájci Stan Wawrinka, illetve számolhatunk Kei Nisikorival és Milos Raonical egyaránt. De az egyre tapasztaltabb fiatalok, Alexander Zverev és Dominic Thiem ugyancsak komoly veszélyt jelentenek a 30-on túli gigászokra, mint ahogyan az évadzáró világbajnokságon élete címét nyerő Grigor Dimitrov is. A legnagyobb fenyegetés Federer és Nadal számára azonban Juan Martín del Potro lehet. 

Del Potro bárkit képes legyőzni. - Fotó: Sky Sports

Az argentin klasszis rettentő motiváltan várja a 2018-as idényt, hiszen idén ősszel állt össze nála minden és kezdte szállítani a jó eredményeket, így 2014 után ismét ott toporzékol a top 10 küszöbén. Del Potro formajavulásában közrejátszott Sebastian Prieto, akivel nyáron kezdett el együtt dolgozni, és úgy tűnik, hogy vele igazán jól megtalálta a közös nevezőt. 

Juan Martín egy rettentő nyugodt fickó, ám ha munkáról van szó, akkor nagyon tud összpontosítani és szigorú magához. Mentálisan és a munkamorált tekintve ő egy abszolút topjátékos. 

- mondta Prieto, és hozzátette, hogy a téli felkészülés nagyon fontos, mert most alapozhatják meg a következő szezont. De az első számú cél, hogy Del Potro fizikálisan egészséges tudjon maradni az egész idényben.

Csak reménykedni tudunk abban, hogy Fortuna asszonyság kegyes lesz Tandil tornyához és végre úgy tud lejátszani egy szezont, hogy nem kell sérülések miatt kényszerpihenőket beiktatnia. Egészségesen és jó formában ugyanis képes felvenni a versenyt a nagy négyessel.

Bár a US Open a legerősebb Grand Slam-tornája, elképzelhető, hogy már januárban Melbourne-ben is számolni kell vele. Az Australian Open-győzelme egyébként 21.00-es oddson fogadható. 

Ki nyeri a 2018-as Australian Opent?
Roger Federer 3.75
Rafael Nadal 4.00
Andy Murray 4.50
Novak Djokovic 4.50
Alexander Zverev 11.00
Stan Wawrinka 15.00
Grigor Dimitrov 13.00
Juan Martín del Potro 21.00