Angol foci

Wenger szerint még megnyerhetik a Premier League-et

  • gb1

Nyilatkozata vegyes visszhangokat keltett, aki viszont hisz neki 80-szoros pénzt kaszálhat.

15 angol bajnoki fordulót követően 15 pont az ágyúsok lemaradása a Manchester Cityvel szemben, Arséne Wenger azonban még nem hajlandó lengetni a fehér zászlót.

Az Arsenal jelenleg 5. a Premier League-ben, és bár tetemes lemaradást halmoztak fel a kiírásban - legutóbb szombaton a Manchester United verte őket hazai pályán 3-1-re - a francia mester még hisz a feltámadásban. A Tottenham edzője, Mauricio Pochettino épp a napokban látta be, hogy csapata kiszállt a bajnoki versenyfutásból, és már nem tudja megnyerni trófeát, Wenger azonban máshogy áll a dolgokoz. "Én nem Pochettino vagyok, hanem Arséne Wenger. Azért vagyok itt, hogy addig harcoljak amíg tudok - amíg matematikai esélyed van küzdened kell, nem is szabad másfajta üzenetet közvetíteni" - fogalmazott a francia menedzser. Persze, ha mást mert volna nyilatkozni, biztosan ismét tüntetéshullámot indít el, ahogy az már számos alkalommal megesett az elmúlt időszakban.

A kritikus hangok elcsitultak az utóbbi időben, de pár rossz meccs, és ismét közellenséggé válhat. fotó: dailymail.co.uk
A United ellen mellesleg 33-szor próbálkoztak kapura lövéssel, bánatukra azonban De Gea kivédte a szemüket is, így hiábavaló volt a rengeteg sansz. "Úgy vélem, hogy ez a mérkőzés még elszántabbá, és dühösebbé tett minket. Ha játékos lennék is érezném, hogy milyen jól szerepeltünk, és mekkora potenciál van bennünk, ennek ellenére azonban kikaptunk, és ezt nem engedhetjük meg magunknak" - utalt vissza a hétvégi rangadó Wenger.

A bukik már-már lefutottnak vélik a Premier League idei kiírását, aki azonban hisz benne, hogy Guardiola csapata megtorpanhat, most komoly oddsokat vadászhat le:

Ki nyeri az angol bajnokságot?
   
Man. City 1.10
Man. United 10.50
Chelsea 19.00
Liverpool 46.00
Arsenal 80.00
Tottenham 135.00